начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

параграф 4 от зспзз

Казуси за недвижими имоти

параграф 4 от зспзз

Мнениеот stefi_m1 » 21 Юни 2006, 14:56

Здравейте!
Бих се радвал ако можете да ми дадете информация или да ме насочите към такава за възстановяване на отнет – отчужден имот през периода 1944-1989 по параграф 4 от ЗСПЗЗ
Каква е процедурата по възстановяване на правото стария собственик да получи отнетия му имот ?
Какво се прави при положение,че трети лица през този период 1944-1989 година са строили къщи и са взели не малки дворни места ?
Много благодаря !
stefi_m1
Нов потребител

Мнениеот jako » 22 Юни 2006, 23:32

ако не е пусната молба за връщане на имота мисля 1991 или 1992г. не си спомням коя година влезе закона в сила, нищо не може да се направи. ако има такава и в срок от 3 г. не е осъществено мероприятие, касаещо причината /неотложни и неосъществими по друг начин нужди на държавата или общината/, се пуска първо искане до общината да се върне имота, който не е ползван по предназначението за което е бил отчужден /админ. х-р/ и второ ако не бъде върнат се пуска жалба в съда за възстановяване. проблем можеш да имаш само с давността. ако не си пуснал молба през 1991/2г. то трябва да си търсиш по общия ред по закона за възстановяване на някои .... нещо си виж го там какъв беше точно. лоша шега може обаче да ти изиграе в този случай че са изминали 10 год. от построяването на сградите на трети лица. виж дали някой не си е изкарал констативка.
jako
Нов потребител

Назад към Имотни казуси