- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на съсобствена земя - чл. 33 ЗС
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Продажба на съсобствена земя - чл. 33 ЗС
Бихте ли ме посъветвали какво точно писмено доказателство трябва да представя пред нотариуса, че съм предложил на съсобственик да изкупи идеална част от земя. Предполагам, че трябва да изпратя на съсобственика нотариална покана, в която е упоменат имота, цената за него, дата и мястото на сделката - най-вероятно в някой нотариална кантора след предварителна уговорка.
- betina
- Потребител
Ами,просто изпратете нот.покана чрез същия нотариус или приложете едно копие от нея ,ако вече сте я изпратили чрез друг.
- lawhope
- Потребител
Въпросът ми е именно това - какво точно трябва да съдържа нотариалната покана? Нещата, които съм изброила или пропускам нещо?
- betina
- Потребител
Достатъчно е да упоменете имота-местонахождение,граници,квадратура, и цената ,на която искате /предлагате /той да бъде изкупен от другия/те съсобственици,като укажете достатъчен срок,в който той или те да се запознаят с предложението и да го приемат,защото това си е оферта за сключване на договор-законът говори за обичаен срок-ако сте в едно и също населено място се предполага,че срок от 5 дни е напълно достатъчен,за да стигне поканата до ответната страна,тя да обмисли предложението и да даде отговор.При положение,че не последва отговор ,можете да предложите имота на който си поискате-можете изрично да посочите,че неотговарянето в посочения срок ще се приема за отказ да бъде сключен предлаганият договор,като едновременно с това ще се счита за изпълнено условието на чл.33 от ЗС.
- lawhope
- Потребител
Може и с нотариално заверена декларация, в която да се опише подробно имота, цената, на която е предложен и изричен отказ за закупуване, като съсобственикът дава съгласие по смисъла на чл. 33 от ЗС на другия съсобственик да продава своята ид. част на трети лица.
- ife
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|