начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Помогнете ми!!! - полицай уволнен -как да си потърся првата?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помогнете ми!!! - полицай уволнен -как да си потърся првата?

Мнениеот zzimo » 19 Юни 2006, 12:03

Работя в Гранична полиция ,като полицай.На 15.05.2006г. претърпях ПТП с личния си автомобил.За ПТП-то е винвен изцяло другият водач,което е установено то органите на КАТ.От ПТП-то има само малки
материални щети на двата автомобила.Тест с Дрегера установи 0.89 промила на мен, а след кръвнатапроба 0.86.По време на ПТП-то бях в отпуск по болест.Не сам имал намерение да упавлявам автомобила си същият ден ,но обсоятелствата наложиха това ,защото дъщеря ми бе с температура 39гр.Ц и трябваше да я взема от къщата на баба си.
На 19.06.2006г . след провеждане на дисциплинарно производство,ми бе връчена справка с прдложение за уволнение.
Имам право на възражение в тридневен срок! т.е. 21.06.2006г.
Какво да пиша във възражението?
Ако бъда уволнен как да си потърся првата?
Ще бъда благодарен на всички които ми дадат съвет!
zzimo
Нов потребител

Мнениеот mishi_83 » 19 Юни 2006, 12:09

Деянието Ви е извършено при крайна необходимост !!! Незнам обаче какви са предпоставките за налагане на дисциплинарно наказание.. и съгласно кой закон Ви налагат такова?!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Отговор

Мнениеот juristche » 19 Юни 2006, 12:33

Сканирайте предложението Ви за уволнение във вид на ел.файл и го изпратете на juristche@lex.bg
Ще се опитам да Ви помогна.
:wink:
juristche
Младши потребител

Re: Отговор

Мнениеот nikea » 19 Юни 2006, 12:59

juristche написа:Сканирайте предложението Ви за уволнение във вид на ел.файл и го изпратете на juristche@lex.bg
Ще се опитам да Ви помогна.
:wink:

:twisted:
nikea
Младши потребител

Мнениеот sledovatelia » 19 Юни 2006, 13:07

Момче, търси адвокат светкавично на място - желателно някой от бившите ченгета дето имат позиции....кофти е станало наистина. Колегата който коментира крайната необходимост е възможно да е прав, но за нея има предпоставки. Пък и сега времето е такова, че се търси под вола теле....нали разбираш. И се опитвай да докажеш, че повода да шофираш е невъзможността да се намери по същото време други водач който да окаже помощ на детето като го откара - в това е разковничето на крайната необходимост.....
Желая успех!!!
sledovatelia
Младши потребител

Мнениеот leator » 07 Юли 2006, 00:19

Въобще не се притеснявайте. В практиката на ВАС не се приемат разбиранията на МВР - шефовете. Имам такова решение от юни месец. СГС отхвърли жалбата, ВАС отмени решението му и отмени заповедта за уволнението.
leator
Потребител

Назад към Трудово право