- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да издиря съсобственици или да продам имот без тях
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Как да издиря съсобственици или да продам имот без тях
Получих завещание от моя роднина но тъй като тя е била семейна но без деца а къщата в имота е построена по време на брака и е семейна собственост трябва да издиря братята и сестрите на съпруга и. Б картона му има записани 4 братя и сестри с малки имена и нищо повече,тръгнах по мъките да ги издирвам. Успях да намеря3 от тях с които нямам проблеми казаха че са готови да ми прехвърлят собственноста си в-у къщата,но четвъртата сестра остава неоткриваема и никoй незнае нищо за нея. Рових се в регистрите където са родени другите намери ги 3-мата но за въпросната P--- абсолютно нищо,нито раждане нито каквото и да е било. От об6тината отказват да я махнат като несъществуваща защото нямали право. Посъветваха ме да чакам 10 god и след това да го придобия по давност. Искам да попитам има ли някаква възможност да не се чака този срок а да се уредят нещата защото ако го чакам къщата ще падне поне два пъти дотогава ( не е сериозна ) къща? Мога ли да продам само мойта част таи кати единия от съсобствениците е неоткриваем и как??? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТЗИВчИВОСТА!
- ivan28
- Нов потребител
Re: Kak da izdirq sasobstvenici/ ili da prodam imot bez tqh
ivan28 написа:Получих завещание от моя роднина но тъй като тя е била семейна но без деца а къщата в имота е построена по време на брака и е семейна собственост трябва да издиря братята и сестрите на съпруга и. Б картона му има записани 4 братя и сестри с малки имена и нищо повече,тръгнах по мъките да ги издирвам. Успях да намеря3 от тях с които нямам проблеми казаха че са готови да ми прехвърлят собственноста си в-у къщата,но четвъртата сестра остава неоткриваема и никoй незнае нищо за нея. Рових се в регистрите където са родени другите намери ги 3-мата но за въпросната P--- абсолютно нищо,нито раждане нито каквото и да е било. От об6тината отказват да я махнат като несъществуваща защото нямали право. Посъветваха ме да чакам 10 god и след това да го придобия по давност. Искам да попитам има ли някаква възможност да не се чака този срок а да се уредят нещата защото ако го чакам къщата ще падне поне два пъти дотогава ( не е сериозна ) къща? Мога ли да продам само мойта част таи кати единия от съсобствениците е неоткриваем и как??? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТЗИВчИВОСТА!
да продавате без да сте предлагали на ост. съсобственизи да закупят би било незаконосъобразно _4л. 33 от 3Ц . тази разпоредба мисля не важи ако продажба на ид. части се извърши между някои от съсобствениците , има тълкователни решения и (или) съд. практика но в момента не мога да цитирам .може да извършвате замяна или дарение без да спазвате 4л 33 от 3Ц
- agcanev
- Младши потребител
Е, то де факто излиза, че такъв човек несъществува - така ли?!
Историята ми изглежда като заимствана от някой американски филм.. но все пак сме в България - тук всичко е възможно
Поискайте от съда да бъде обявена смъртта на лицето - щом за него няма сведения от толкова много години!
Историята ми изглежда като заимствана от някой американски филм.. но все пак сме в България - тук всичко е възможно
Поискайте от съда да бъде обявена смъртта на лицето - щом за него няма сведения от толкова много години!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Хмм.. сега видях, че лицето не фигурира в регистрите, което означава, че няма издаден акт за раждане и следователно, то не съществува.. Това явно са потвърдили и другите наследници.. Процедурата по обявяване на смърт ще е неприложима в този случай!
Снабдете се с ново удостоверение за наследници, тъй като в настоящето вероятно е допусната грешка!
Снабдете се с ново удостоверение за наследници, тъй като в настоящето вероятно е допусната грешка!
- mishi_83
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|