начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Съсобственост ПОМОГНЕТЕ МИ !!!!!!!!!

Казуси за недвижими имоти

Съсобственост ПОМОГНЕТЕ МИ !!!!!!!!!

Мнениеот darina_uzunova » 16 Юни 2006, 08:24

Както вече Ви писах закутихме имот - къща с дворно място.
В парцела са построени две къщина - на едната ние сме мажоритарни собственици но дворното място е съсобственост. Бившите съсобственици имат споразумение за ползване на общите части. За нас е важно да знаем СПОРАЗУМЕНИЕТО ВАЖИЛИ И ЗА НАС , защото с него ние новите съсобственици сме ощетени.
Много ви моля помогнете ми с информация.
darina_uzunova
Нов потребител

Мнениеот tixe » 17 Юни 2006, 13:19

ДА важат. Вие сте закупили имота като сте знаели, че той е съсобствен и следва да се разпореждате с снего като такъв.
Първи вариант, купувате всички останали части на имота.
Втори вариант, разваляте сделата.
За трети не се сещам. :?
tixe
Младши потребител

Мнениеот tedy_merry » 17 Юни 2006, 13:53

Най-добрият вариант е делба,стига да е възможна!
tedy_merry
Нов потребител

Мнениеот tessa » 17 Юни 2006, 14:00

Аз не мисля, че споразумението за начина на ползване на общите части Ви обвързва. Вие купувате идеална част от дворното място и ако в нотариалния Ви акт не е определено коя мислима част имате право да ползвате, следва че не сте обвързани с никакво предишно споразумение. Затова или си направете ново споразумение, или делба, ако наистина е възможна.
Аватар
tessa
Потребител

NORA

Мнениеот nora » 17 Юни 2006, 20:44

УГОВОРКАТА НАПРАВЕНА ОТ ПРЕДИШНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НАЧИН НА ПОЛЗВАНЕ НА СЪСОБСТВЕН НЕДВИЖИМ ИМОТ НЕ ВИ ЗАСЯГА ,ЗАЩОТО НЕ СТЕ СТРАНА ПО ТАКЪВ ДОГОВОР И БИ СЛЕДВАЛО ДА ИЗИСКАТЕ ДА СКЛЮЧИЕТЕ НОВ ДОГОВОР .
nora
Младши потребител

Назад към Имотни казуси