начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

продажба на дял от съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

продажба на дял от съсобствен имот

Мнениеот ralitsa » 13 Юни 2006, 18:38

Колеги,
Мислех си за следното- нали когато един съсобственик на недвижим имот иска да продаде дела си на друг съсобственик, не е необходимо да се изпълняват условията на чл. 33 от ЗС, касаещи продажбата на трети лица и не са необходими доказателства и декларации пред нотариуса от останалите съсобственици? Просто ми мина през главата....
ralitsa
Потребител

Мнениеот lawhope » 13 Юни 2006, 19:03

Ами не са необходими,защото с предложението за изкупуване на съсобствен дял към другия съсобственик са изпълнени изискванията на чл.33 от ЗС, т.е. не се налага да декларира ,че е предложил изкупуване на другите съсобственици , защото просто им продава!
lawhope
Потребител

Мнениеот vega » 13 Юни 2006, 19:26

Мисля, че в случая се касае за няколко съсобственика. Т.е един от съсобствениците иска да продаде на друг от съсобствениците. Също считам, че не е необходимо да се представят декларации и да се иска съгласие, защото в Закона тези неща са предвидени само в случай, че се продава на несъсобственик. Не точно че считам, ами направо съм сигурна, защото ми се е случвало многократно. А и не виждам неяснота в Закона по този въпрос.
vega
Потребител

Мнениеот ralitsa » 14 Юни 2006, 12:07

ok, thanks...
ralitsa
Потребител

Назад към Имотни казуси