начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Как да издиря съсобственици или да продам имот без тях

Казуси за недвижими имоти

Как да издиря съсобственици или да продам имот без тях

Мнениеот ivan28 » 09 Юни 2006, 15:33

Получих завещание от моя роднина но тъй като тя е била семейна но без деца а къщата в имота е построена по време на брака и е семейна собственост трябва да издиря братята и сестрите на съпруга и. Б картона му има записани 4 братя и сестри с малки имена и нищо повече,тръгнах по мъките да ги издирвам. Успях да намеря3 от тях с които нямам проблеми казаха че са готови да ми прехвърлят собственноста си в-у къщата,но четвъртата сестра остава неоткриваема и никoй незнае нищо за нея. Рових се в регистрите където са родени другите намери ги 3-мата но за въпросната P--- абсолютно нищо,нито раждане нито каквото и да е било. От об6тината отказват да я махнат като несъществуваща защото нямали право. Посъветваха ме да чакам 10 god и след това да го придобия по давност. Искам да попитам има ли някаква възможност да не се чака този срок а да се уредят нещата защото ако го чакам къщата ще падне поне два пъти дотогава ( не е сериозна ) къща? Мога ли да продам само мойта част таи кати единия от съсобствениците е неоткриваем и как??? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТЗИВчИВОСТА!
ivan28
Нов потребител

Re: Kak da izdirq sasobstvenici/ ili da prodam imot bez tqh

Мнениеот agcanev » 19 Юни 2006, 10:10

ivan28 написа:Получих завещание от моя роднина но тъй като тя е била семейна но без деца а къщата в имота е построена по време на брака и е семейна собственост трябва да издиря братята и сестрите на съпруга и. Б картона му има записани 4 братя и сестри с малки имена и нищо повече,тръгнах по мъките да ги издирвам. Успях да намеря3 от тях с които нямам проблеми казаха че са готови да ми прехвърлят собственноста си в-у къщата,но четвъртата сестра остава неоткриваема и никoй незнае нищо за нея. Рових се в регистрите където са родени другите намери ги 3-мата но за въпросната P--- абсолютно нищо,нито раждане нито каквото и да е било. От об6тината отказват да я махнат като несъществуваща защото нямали право. Посъветваха ме да чакам 10 god и след това да го придобия по давност. Искам да попитам има ли някаква възможност да не се чака този срок а да се уредят нещата защото ако го чакам къщата ще падне поне два пъти дотогава ( не е сериозна ) къща? Мога ли да продам само мойта част таи кати единия от съсобствениците е неоткриваем и как??? БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ОТЗИВчИВОСТА!

да продавате без да сте предлагали на ост. съсобственизи да закупят би било незаконосъобразно _4л. 33 от 3Ц . тази разпоредба мисля не важи ако продажба на ид. части се извърши между някои от съсобствениците , има тълкователни решения и (или) съд. практика но в момента не мога да цитирам .може да извършвате замяна или дарение без да спазвате 4л 33 от 3Ц
agcanev
Младши потребител

Мнениеот mishi_83 » 19 Юни 2006, 11:06

Е, то де факто излиза, че такъв човек несъществува - така ли?! :shock:
Историята ми изглежда като заимствана от някой американски филм.. но все пак сме в България - тук всичко е възможно :lol:

Поискайте от съда да бъде обявена смъртта на лицето - щом за него няма сведения от толкова много години!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Мнениеот mishi_83 » 19 Юни 2006, 11:58

Хмм.. сега видях, че лицето не фигурира в регистрите, което означава, че няма издаден акт за раждане и следователно, то не съществува.. Това явно са потвърдили и другите наследници.. Процедурата по обявяване на смърт ще е неприложима в този случай!

Снабдете се с ново удостоверение за наследници, тъй като в настоящето вероятно е допусната грешка!
mishi_83
Потребител

Назад към Имотни казуси