чудото става в гр.Кърджали, преди 4-5 години мой братовчед купува апартамент, дават му нотариален акт сичко си е наред...
преди година става ясно че апартамента има оште 2 собственика, още по интересното е , че всеки един от тях си е платил всички данаци, как става този номер???/имали даржава в тая даржава??// аз не виждам, кажете юристи???
Ако има адвокат, които иска да си направи слава с такава зделка...
или има някакво мнение по вапроса моля да пише!!!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 10:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
3 нотариални акта за 1 жилище-търси се адвокат??
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Много е важно чий нотариален акт е издаден най-рано.
Един и същи ли е продавачът и в трите случая?
Естествено, трябва да се видят и трите акта-от тях може да станат ясни подробности.
Един и същи ли е продавачът и в трите случая?
Естествено, трябва да се видят и трите акта-от тях може да станат ясни подробности.
-
ocean - Потребител
братовчеда ми е с последниа акт, последниат собственик на апартамента, жената която е продала на племенника ми тварди че е неграмотна и не е знаела че апартамента е била продадена преди, всичко е ясно според моята абсолютна непрофесионална гледна точка, единствен виновен е човека които е дал тези актове и им е взел толкова години данаци
- problemiiii
- Нов потребител
Поредния гаф с мафията, нотариуси, агенция по вписванията. Наистина това може да се случи само в този скапана система. Не мога да си обясна като как всеки нотариус пише в акта "... и след като се убедих, че продавача е собственик на имота....", как се убеди бе таранколу, прави ли се проверка в тая скапана система по вписванията - пиша го съвсем отговорно и мога да го докажа. Наистина крайно време е вече човек да си търси правата в Страсбург, защото тук държавата явно е абдикирала от правоохранителните си функции и контрола над тези институции - мафията също я наричам вече институция забележете. Всичко се оставя да се решава от "независимата" съдебна система, всеки да си блъска главата години наред по нескончаеми дела за собственост.
Конкретно по въпроса, това че всеки си е плащал данъци няма никакво значение, може да има и 10 собственика на един имот и всеки да го декларира и всеки да плаща. Защото и имотите в данъчното се водят едно към кесим, никаква обвръзка в базите им от данни между имотите, ако и да си имат идентификатори.
А пък адвокат да си направи слава с такава ЗДЕЛКА е абсурд защото ако си правеха слава от такива сделки ще са нобелови лауреати.
Конкретно по въпроса, това че всеки си е плащал данъци няма никакво значение, може да има и 10 собственика на един имот и всеки да го декларира и всеки да плаща. Защото и имотите в данъчното се водят едно към кесим, никаква обвръзка в базите им от данни между имотите, ако и да си имат идентификатори.
А пък адвокат да си направи слава с такава ЗДЕЛКА е абсурд защото ако си правеха слава от такива сделки ще са нобелови лауреати.
- tankovbg
- Потребител
Лошо.
Собственик е този, чийто нотариален акт е пръв по време.
А кой живее в апартамента?
Братовчед Ви има ли достъп до него изобщо през тези 4-5 години?
Неприятното е, че от тази неграмотна и-вероятно, не притежаваща нищо продавачка, трудно ще може да си вземе парите обратно. Да не говорим пък, че в масовия случай като продажна цена се пише данъчната оценка, която е истинската договорена между страните цена. А това, което може да се търси обратно, е посочената в нотариалния акт цена.
Разбира се, може да се сезира прокуратурата за извършена измама, но какво от това.....
Собственик е този, чийто нотариален акт е пръв по време.
А кой живее в апартамента?
Братовчед Ви има ли достъп до него изобщо през тези 4-5 години?
Неприятното е, че от тази неграмотна и-вероятно, не притежаваща нищо продавачка, трудно ще може да си вземе парите обратно. Да не говорим пък, че в масовия случай като продажна цена се пише данъчната оценка, която е истинската договорена между страните цена. А това, което може да се търси обратно, е посочената в нотариалния акт цена.
Разбира се, може да се сезира прокуратурата за извършена измама, но какво от това.....
-
ocean - Потребител
братовчеда ми живее в момента и никои нищо не му казва...
точно това ми беше мисалта за слава с делото, чрез някаква по висша институцуя, например "Страсбург", ако спечели нещо го очкава процент , споед мене там само заради психическиа турмоз трябва да садят даржавата за 5 такиви апартамента
точно това ми беше мисалта за слава с делото, чрез някаква по висша институцуя, например "Страсбург", ако спечели нещо го очкава процент , споед мене там само заради психическиа турмоз трябва да садят даржавата за 5 такиви апартамента
- problemiiii
- Нов потребител
и един въпрос някои знае ли някаква TV програма да се занимава с такива неща, дайте линк или телефон ако знаете, 10х предварително
- problemiiii
- Нов потребител
[quote="tankovbg. Не мога да си обясна като как всеки нотариус пише в акта "... и след като се убедих, че продавача е собственик на имота....", как се убеди бе таранколу, прави ли се проверка в тая скапана система по вписванията - пиша го съвсем отговорно и мога да го докажа.
Танков (ако си този Танков, който мисля че си, но може и да съм в грешка) много добре знаеш: 1/ че нотариусът няма задължение да прави справки, естествено може да ги направи, ако му се възложи. Но и купувача може да вземе да плати на един адвокат - няма да се охарчи много - а не да си блъска главата после; 2/ дори да се направи проверка пак е възможно да стане проблем - ако и трите сделки са в един и същи ден, например.
Танков (ако си този Танков, който мисля че си, но може и да съм в грешка) много добре знаеш: 1/ че нотариусът няма задължение да прави справки, естествено може да ги направи, ако му се възложи. Но и купувача може да вземе да плати на един адвокат - няма да се охарчи много - а не да си блъска главата после; 2/ дори да се направи проверка пак е възможно да стане проблем - ако и трите сделки са в един и същи ден, например.
- ina_i
- Младши потребител
разходи се до службата по вписвания и виж кой акт е вписан пръв.
така си говорим празни приказки
успех
така си говорим празни приказки
успех
- amaury
- Младши потребител
Здравейте,
За да ви се даде някакъв съвет първо трябва да отговорите на следните въпроси:
1. Продавачът собственик ли е на апартамента към датата на продажбата.
2. В каква поредност са продажбите, кои са продавачите.
3. Живее ли братовчед ви в апартамента и за какъв период го е обитавал.
Успех!
За да ви се даде някакъв съвет първо трябва да отговорите на следните въпроси:
1. Продавачът собственик ли е на апартамента към датата на продажбата.
2. В каква поредност са продажбите, кои са продавачите.
3. Живее ли братовчед ви в апартамента и за какъв период го е обитавал.
Успех!
- yavor1704
- Младши потребител
enigma написа:Не кой НА е издаден първи, а кой е вписан първи.
Казах "издаден" на по-популярен език. Все пак, в случая целта е да бъдем разбрани от човек, който не е юрист.
А някой притеснява ли братовчед Ви в момента?
Другите, които също имат нотариални актове, не се ли опитват по някакъв начин да получат достъп до апартамента?
-
ocean - Потребител
делото е срещу брат. ми. той незнаеше преди призовката за другите собственици, а брат ми вече живее там
- problemiiii
- Нов потребител
отговор
1.продавача продава на някои друг, и след това и на брат. ми
2.има един продавач, които тварди че не е знаел за предишната зделка(преди братовчеда ми)
3.той от време на време живее там, щот се занимава и с селскостопанство другаде...
даие някакви номера, това нещо да се изкара пред хората, иначе с празни приказки нищо няма да стане...
2.има един продавач, които тварди че не е знаел за предишната зделка(преди братовчеда ми)
3.той от време на време живее там, щот се занимава и с селскостопанство другаде...
даие някакви номера, това нещо да се изкара пред хората, иначе с празни приказки нищо няма да стане...
- problemiiii
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|