Как е възможно при закупуване на имот с ипотека да се впише пожизнено право на втори
От банката отказват като се аргументират с това че е вид тежест към имота
Може ли след това със някаква декларация или някакво спорузомение да се опомене това
Майка ми много се страхува да не би да остане на улицата боквално казано
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пожизнено право на собственост
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Може, не е собственост, а се нарича право на ползване.
Но...
Очевидно случаят е: купувате имот с кредит и банката не е съгласна да отпусне кредит, ако преди ипотеката върху имота се впише такова право на ползване. Така ли е?
И е права да отказва. Имот, обременен с такава тежест, по-трудно може да се продаде. И то - на по-ниска цена. А това, което я интересува банката, е да има свястно обезпечение за кредита, който е отпуснала.
Ако пък право на ползване се учреди и впише след ипотеката, то няма да може да се противопостави на банката и на евентуалния купувач, който би купил имота Ви от публична продан. Така че майка Ви пак няма да има нужната и защита.
Та в крайна сметка на въпроса "как е възможно" отговорът е: не ще да е възможно.
Но...
Очевидно случаят е: купувате имот с кредит и банката не е съгласна да отпусне кредит, ако преди ипотеката върху имота се впише такова право на ползване. Така ли е?
И е права да отказва. Имот, обременен с такава тежест, по-трудно може да се продаде. И то - на по-ниска цена. А това, което я интересува банката, е да има свястно обезпечение за кредита, който е отпуснала.
Ако пък право на ползване се учреди и впише след ипотеката, то няма да може да се противопостави на банката и на евентуалния купувач, който би купил имота Ви от публична продан. Така че майка Ви пак няма да има нужната и защита.
Та в крайна сметка на въпроса "как е възможно" отговорът е: не ще да е възможно.
-
portokal - Старши потребител
Както казва колегата, може да се учреди пожизнено право на ползване за майка Ви, след като бъде учредена ипотеката в полза на банката. Така банката би могла да продаде имота и да я изгжони от него, но само ако Вие не си погасявате кредита.
Ако желаете да запазите имота за майка Ви, дори и в случай че не си плащате вноските по кредита, значи всъщност Вие питате как да измамим банката?
Не забравяйте, че в тази банка са спестените с много труд пари на други хора и само малка част са на капиталистите - акционери!
Както се казва VIVA LA REVOLUSION! Иначе и аз съм фен на Че Гевара!
Ако желаете да запазите имота за майка Ви, дори и в случай че не си плащате вноските по кредита, значи всъщност Вие питате как да измамим банката?
Не забравяйте, че в тази банка са спестените с много труд пари на други хора и само малка част са на капиталистите - акционери!
Както се казва VIVA LA REVOLUSION! Иначе и аз съм фен на Че Гевара!
- aequietboni999
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|