- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ,имотът ми е станал общински без да знам
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ,имотът ми е станал общински без да знам
Януари тази година разбрах,че за имотът ми (парцел в регулация) е издаден акт за общинска собственост през 2004г.от общината.Имотът е вписан в разписните книги на мое име,плащам си данъците,ползвам го и изведнъж разбирам,че е станал общински.В общината се води и мой и техен по различни документи.В АОС имотът е вписан,защото общината е спечелила съдебно дело срещу собственичката от която го купих,но става въпрос за друг имот от 15 дка в друга местност и решението на поземлената комисия,цитирано в делото няма нищо общо с решението на поземл.комисия за моя имот.Имотът ми от 2дка е приобщен към тези 15дка.Скицата на общинският имот си е за другата местност и след като пуснах молба,към скицата на АОС беше добавена и скица на моят парцел,отделно от другата,защото са различни местности.Вече пет месеца ме лъжат,че правят проверки,че е станала грешка,но отговор и отписване на парцела няма.Да завеждам ли дело?
- scila
- Младши потребител
Намери си адвокат. Заведи, според мен, един отрицателен установителен иск за собственост (нали ти си владееш имота - т.е. твърдиш, общината не е собственик) и
Това е!
Това е!
- juri
- Потребител
Ще ми даде ли някой съвет.Съмнявам се,че juri е компетентен във вещното право след като не знае как се прави нот.акт по чл.483 от ГПК.Дори аз разбрах от вашите съвети,че се подават молби в 3бр.,чрез общината,тя издава скици и дан.оценка и тогава се отива при нотариус.Вече подадох такива за други имоти,за които поисках съвет.Сега помогнете,моля и по този въпрос.
- scila
- Младши потребител
Уважаеми scila, не може да съдите за знанията на човек само по това какво той не знае. Правото е достатъчно обширно като познания, та някой да дръзне да твърди, че знае всичко. Така, че не си правете прибързани заключения. още повече, че съветът, който Ви се дава не е лош. Щом не се доверявате толкова лесно, то положете малко повече усилия, занесете документите си на адвокат, за който мислите, че знае повече, платете си, и ще получите помощта, от която имате нужда. Доколкото схващам смисъла на този форум е да се окаже помощ, без насреща да се чака нещо повече от едно "благодаря", така че бъдете благодарни и на това, което вече сте получили.
Успех.
Успех.
- maycheto
- Младши потребител
scila, искам сам да си напиша НА, а не, че не знам процедурата Аз съм горделиво копеле и затова отг. Но иначе - NP!
Успех!
Благодаря на maycheto за защитата.
Успех!
Благодаря на maycheto за защитата.
- juri
- Потребител
Имотът е в регулация.Купих си го с нот.акт.Миналата година го спечелих в съда,от един дето имаше претенции по давност,без да знам,че е станал общински преди две години.С ваша помощ вече минах дело по чл.108 от ЗС.Пак ли?????
- scila
- Младши потребител
Януари тази година разбрах,че за имотът ми (парцел в регулация) е издаден акт за общинска собственост през 2004г.от общината...
----
ЗОС:
Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 1999 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 2004 г.) Общината удостоверява възникването, изменението и погасяването на правото си на собственост върху имоти с акт за общинска собственост.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 2004 г.) Актът за общинска собственост е официален документ, съставен от длъжностно лице по ред и форма, определени в закона.
(3) Актът за общинска собственост няма правопораждащо действие.
----
ЗОС:
Чл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 96 от 1999 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 2004 г.) Общината удостоверява възникването, изменението и погасяването на правото си на собственост върху имоти с акт за общинска собственост.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 101 от 2004 г.) Актът за общинска собственост е официален документ, съставен от длъжностно лице по ред и форма, определени в закона.
(3) Актът за общинска собственост няма правопораждащо действие.
- lunatik
- Потребител
НАПРАВО ТИ СЕ ВЪЗХИШТАВАМ НА НАГЛОСТТА ДА ОБИЖДАШ ХОРАТА ДАВАЩИ ТИ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ, ЧЕ БИЛИ ЯВНО НЕ КОМПЕТЕНТНИ И ДА ПРОДЪЛЖАВАШ ДА НАХАЛСТВАЩ ЗА ПЕЗПЛАТНИ ОТГОВОРИ.
КАТО СИ ТОЛКОВА КОМПЕТЕНТНА И НАГЛА, ЗАЩО СИ НЕ ХОДИШ САМО ДА СЕ УПРАВЯШ
ДАНО ЗАГУПИШ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО - ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ!
КАТО СИ ТОЛКОВА КОМПЕТЕНТНА И НАГЛА, ЗАЩО СИ НЕ ХОДИШ САМО ДА СЕ УПРАВЯШ
ДАНО ЗАГУПИШ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО - ТОВА ЗАСЛУЖАВАШ!
- dyankova
- Нов потребител
dyankova,първо прочети правилата за регистрация и написаното от мен.Не обиждам,а изразявам съмнение.Обидите ги пишеш ти.Колкото до пожеланието ти,"управих" се.Получих писмо за отписване на имота.Не обичам да губя и до сега не съм,защото искам мнения от хората,които са компетентни и не се скъпят да дават съвети,за което им благодаря.И не знам защо реши,че съм жена.Пожелавам на всички,включително и на теб,винаги да печелят.
- scila
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|