начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

ремонт при съдебен спор

Казуси за недвижими имоти

ремонт при съдебен спор

Мнениеот rambi » 29 Апр 2006, 16:32

Може ли при заведено съдебно дело за имот в същия да се правят ремонтни работи. Има ли законови забрани за такива действия и по силата на кой закон?
rambi
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 30 Апр 2006, 12:26

Няма законова забрана. Понеже не излагате други обстоятелства относно проблемата, на прима виста мога да Ви кажа, че в конкретния случай в зависимост от позицията която заемате в делото, най-вероятно ще се прилочи или чл.72 ЗС или ч.74 ЗС, относно извършваните ремонтни работи.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

ремонт при съдебен спор

Мнениеот rambi » 30 Апр 2006, 14:07

Става въпрос за дело по чл.33 ал.1 от ЗС , продажба на дворно място с построена в него поянтова постройка - къща за живеене. Съсобственик съм на дворното място и не съм бил уведомен за продажбата. Завеждам дело с искова молба да изкупя имота при същите условия, при които е продаден. Назначена е експертиза от вещо лице, която потвърждава, че сградата не отговаря на изискванията на ЗУТ за жилище. В датите между две дела новия собственик започва ремонт. Адвокатът ми казва, че няма право, пускам жалба в общината, но отговора е че може да прави такъв ремонт, защото минавал за текущ.А при така заведеното дело може или не, т.к. състоянието на постройката е важна за изхода на делото според мен. Все още е на първа инстанция и ако се стигне до по-горна за обжалване, състоянието няма да е същото.Затова питам може ли съда да спре ремонта или не?
rambi
Младши потребител

Назад към Имотни казуси