начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Относно прекратяване на трудови взаимоотношения

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно прекратяване на трудови взаимоотношения

Мнениеот julia_m » 12 Апр 2006, 10:51

Необходимо ми е тълкуване на Кодекса на труда.
Миналата година(2005г) на 09.05. започнах работа в една фирма. Сега ми се налага да напусна, поради преместване в друг град, не съм ползвала платената си отпуска за миналата година, която е 20 работни дни, нито тази, която ми се полага за времето през което работя до момента, т. е от 01.01.2006г до май месец. Въпроса ми е какви са ми правата при напускане? Мога ли да подам молба за напускане и да искам да влезе в сила след като използвам отпуската си, т. е. да изляза отпуска и веднага след това да бъда освободена от изпълнение на длъжността, дължа ли някакви други предварителни известив и ако работодателя откаже да ми пплати полагаемата отпуска за тази година какво мога да направя.
Предварително благодаря на всички които помогнат
julia_m
Нов потребител

Мнениеот nikoy » 12 Апр 2006, 11:07

Можете да прекратите трудовото правоотношение без предизвестие на основание чл.327, т.3 от КТ, като преди това може да си ползвате отпуската.Ако не искате работодателя трябва да Ви я изплати.
nikoy
Потребител

Мнениеот monteskio » 12 Апр 2006, 12:36

Относно прекратяване на трудовото правоотношение можете да прочетете повече тук: http://lex.bg/members/monteskio/.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот julia_m » 12 Апр 2006, 13:07

Благодаря за съдействието, тази информация е много ценна за мен.
:)
julia_m
Нов потребител

Пак искам да попитам

Мнениеот julia_m » 17 Апр 2006, 09:08

При напускане на работа, установявам че работодателя трябва да ми възстанови надвнесени данъци за 2005г., тъй като не е направил това изравняване през януари месец, как следва да постъпя аз. Сега напускам работа и от направени пресмятания се оказва че трябва да ми се върнат 113лв., от кого трябва да си ги получа и каква е процедурата. И другото което ме вълнува, тъй като работодателя ми не е внасял осигурителните вноски от септември 2005г. до сега, мога ли да напусна без предизвестие и какви са ми правата в този случай. По кодекс мога да напусна, но незнам дали той няма да попречи по някакъв начин.
Предварително благодаря
julia_m
Нов потребител

Назад към Трудово право