Помогнете ми по един доста наболял за много хора въпрос.Аз поне съм го избутала до някакво ниво и оттам не мога ве4е да се справя-МАЕМАТЕЛИИИИИИИИ, които не си плащат и не искат да излезат доброволно от декември.Наех двама адвокати,които не ми помогнаха много.Направих нотариална покана с призовкар и свидетел, беше подписана, но те не се явиха в деня с клю4овете.После констативен протокол и пак нищо-и това не ги сплаши и изкара от жилището.Та, казаха ми,СЪДИЯ-изпълнител, който практикува 4астно.В поканата е споменато, 4е не се ли изнесат до посо4ения срок, коиюйто беше преди 20 дни, ще влезе съдия изпълнител. Къде да го намеря този 4овек с такива правомощия или поне кажете ми друг легален изход от този кошмар.забравих да добавя, 4е съм в софия, ако сте ползвали такива услуги-бихте ли ми дали координати на такъв съдия.
Благодаря Ви предварително
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наематели
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
За съжаление, нищо не може да се направи по легален начин.Ще трябва да водите дело, за да Ви бъде предаден имота, който сте отдали под наем.
Следващият път, когато решите да отдавате под наем собствено имущество се консултирайте с адвокат, относно правата и задълженията на страните по договора. В този случай след като са налице точни уговорки, разрешаването на проблемите става много бързо и ефективно. Настоящото законодателство предоставя ред механизми, които ако се познават, могат да бъдат ефективна защита.
УСПЕХ!
Следващият път, когато решите да отдавате под наем собствено имущество се консултирайте с адвокат, относно правата и задълженията на страните по договора. В този случай след като са налице точни уговорки, разрешаването на проблемите става много бързо и ефективно. Настоящото законодателство предоставя ред механизми, които ако се познават, могат да бъдат ефективна защита.
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Tzveti, ако договора за наем е с нотариална заверка на подписите на основание чл. 237, ал. 1, б. "з" от Гражданския процесуален кодекс може да се сдобиеш с изпълнителен лист. Молбата за издаването на този изпълнителен лист се подава до Софийски районен съд (до Римската стена). Едва когато имаш такъв изпълнетелен лист може да образуваш изпълнелно дело в Съдебно-изпълнетилна служба (намира се на Попа - бул. "Патриарх Евтимий" № 2). За частните изпълнители не съм в течение дали вече работят. Ако договора за наем не е заверен нотариално ти остава да водиш осъдителен иск по чл. 126а, ал. 1, б."в" от ГПК и въз основа на осъдителното решение да образуваш изпълнителното дело, за което споменах по-горе. Втория вариант е доста по-бавен. Опитай като собственик да поискаш от "Електроразпределение" ЕАД или както там беше, да спрат тока на твоите наематели. Знам, че не е проблем те пак да си го пуснат, но аз мисля, че самоуправство му е майката. Нямаш ли някой приятел да сгъне твоите наематели като два лева? Успех!
- wenger
- Младши потребител
Много благодаря за мнението, оба4е май и так не става.Взехме им бушона и пак ще го направим, имам дори приятел, който може да ги сплаши,но ме възопира това, 4е съм направила ремонт и смао един удар по пло4ките за кусур лева ще ме вкара в нервна криза. Както и да е, не съм заверила нотариално договора и май оттам тръгвта доста проблеми.НЯМАМ дори вариант от този проблем, май ще трябва да се главоблъскам още доста
- tzveti
- Нов потребител
tzveti, само с бушона не става, трябва да подадеш молба в "Електроразпределение" и да ги предупредиш да не пускат тока, ако той си плати.
Много ми е близък твоя проблем. Скоро преживях същия кошмар...
Ето, виж някои съвети:
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=14379
Много ми е близък твоя проблем. Скоро преживях същия кошмар...
Ето, виж някои съвети:
http://lex.bg/forum/viewtopic.php?t=14379
- enister
- Младши потребител
Вариантът с " бушона " не е удачен. Ако се извърши, налице е самоуправство / престъпно деяние /по смисъла на чл.323 НК. Вярно е, че трябва да се докаже, кой точно е свалил предпазителя. Но така също е и вярно, че това може лесно да се предположи, предвид отправените множество покани от вас до наемателите Ви.
УСПЕХ!
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
monteskio написа:Вариантът с " бушона " не е удачен. Ако се извърши, налице е самоуправство / престъпно деяние /по смисъла на чл.323 НК. Вярно е, че трябва да се докаже, кой точно е свалил предпазителя. Но така също е и вярно, че това може лесно да се предположи, предвид отправените множество покани от вас до наемателите Ви.
УСПЕХ!
Не си прав.
Специално проверих при прокурор - спирането на тока НЕ Е самоуправство!
Моят бивш наемател се оплака в полицията, че съм му спряла тока, но оплакването му нямаше отрицателни последици за мен.
Това не му попречи да живее 4 месеца в апартамента ми без ток, но това е друга тема...
Наемателят на Цвети може да си тръгне, защото никой нормален човек не може да живее без ток. Поне аз така мисля.
- enister
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|