начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Реституция ли?

Казуси за недвижими имоти

Реституция ли?

Мнениеот peshoo » 12 Мар 2006, 07:58

Притежавам 1 дка парцел, имам нотариален акт за него. Впоследствие насадих там лозе и построих къща. Наскоро бях информиран от общината, че има заведен иск за реституция от по-предишния собственик, от когото мястото е било отнето и дадено на хората, от които съм го купил (през 1967 г). Това нормално ли е - аз съм закупил мястото съвсем законно? Какво мога да направя?
peshoo
Нов потребител

реституция ли?

Мнениеот iwa » 15 Мар 2006, 10:48

С тези законотворци всичко е възможно!
iwa
Младши потребител

а

Мнениеот aechr » 15 Мар 2006, 10:54

Все пак това не значи,че техният иск ще бъде уважен от съда.Ангажирайте адвокат само за проучване на делото и консултация и ще разберете шансовете си.
aechr
Младши потребител

Мнениеот ostin » 15 Мар 2006, 11:34

Въпросът ви съдържа много малко информация, за да се даде смислен отговор. Подозирам, че се касае за обичайните проблеми на параграф 4 от ЗСПЗЗ. Като собственик на сграда построена в това място вие имате някакви права, в закона има срокове, които трябва да се спазват и т.н. но без да се видят документите, вкл. нотариалния акт-предполагам, че е констативен е невъзможно да се дават съвети. При всички случаи обаче се обърнете към адвокат!!!!!!!!!!!
ostin
Потребител

Назад към Имотни казуси