начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спешно моля за съвет - искат да ми удържат за курс

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешно моля за съвет - искат да ми удържат за курс

Мнениеот maximme » 08 Мар 2006, 18:32

Здравейте отново,

Преди време повдигнах темата за работодател, който иска да ми удържи от заплатата, тъй като съм ходила на квалификационен курс и след един месец напускам работа.
Знам, че това не е правилно, но ще ви бъда благодарна ако ме посъветвате на кои точно нормативни актове да обоснова възражението си. /закон, чл. ал./
Управителят твърди, че на база вътрешния правилник има право да удържи за проведеното обучение.
Просто за сведение аз съм на безсрочен трудов договор и след като подадох предизвестие от 1 месец, стана време да напусна. Нямам подписано споразумение, че ще ходя на въпросния курс, просто ме командироваха със заповед за командировка до друг град и толкова.
Благодаря Ви предварително за съветите.
maximme
Младши потребител

Мнениеот potrebitel » 08 Мар 2006, 18:56

...
Последна промяна potrebitel на 25 Юни 2007, 20:46, променена общо 1 път
potrebitel
Потребител

Ем

Мнениеот emiliya » 09 Мар 2006, 09:42

Пробвайте се с чл. 272 от КТ.
emiliya