начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

когато един имот е възбранен може ли да бъде завещаван

Казуси за недвижими имоти

когато един имот е възбранен може ли да бъде завещаван

Мнениеот filipcvetkov » 27 Фев 2006, 22:25

когато един имот е в запор от\ 1994г.\ порада съдебни дела, може ли да бъде завещаван на трето лице \през 2001г.\ междувремено аз имам решение на КС от 2005 което е обявило договора за покупко -продажба за окончателен. Третото лице има ли някакви права върху този имота.
filipcvetkov
Нов потребител

Мнениеот dgrigorova » 27 Фев 2006, 23:24

ВИНАГИ ТРЕТО ЛИЦЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ СТИГА ДА ИМА ПРАВЕН ИНТЕРЕС ЗА ТОВА. :twisted: ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЗАВЕЩАНИЕТО - НЯМА ПРЕЧКА ТО ДА БЪДЕ НАПРАВЕНО
dgrigorova
Нов потребител

Мнениеот filipcvetkov » 28 Фев 2006, 01:01

Значи това трето лице може да има претенции за договор сключен преди то да се е родило . Другото което не разбирам е аз имам решение на КС което обявява договора ОТ 1994 за покупко -продажба за окончателен без право на обжалване . КАК МОЖЕ ТОВА ТРЕТО ЛИЦЕ ДА ИМА НЕЩО ОБЩО ИЛИ ПРЕТЕНЦИИ ЗА ТОЗИ ИМОТ
МОЛЯ ЗА ПО ИЗЧЕРПАТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ- БЛАГОДАРЯ
filipcvetkov
Нов потребител

Мнениеот hariman » 28 Фев 2006, 02:27

дайте повече подробности, малко объркано сте изложили казуса, със минимум информация. Под КС имате пред вид касационна инстанция предполагам, а не конституционен съд. Макар да имате окончателно решение, то има силасамо спрямо вас и ответната по делото страна, но не и спрямо трета страна, която претендира че има права върху конкретния имот
hariman
Потребител

Мнениеот stavrev » 28 Фев 2006, 22:52

Може би казусът е следният:продавач по предварителен договор е починал по време на производството по чл.19,ал.3 ЗЗД ,като преди това е завещал имота на третото лице.Ако е така решението има сила спрямо последния и то нищо не може да направи.
stavrev
Потребител

Назад към Имотни казуси