- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Може ли да се ползват НЕИЗПОЛЗАВИНИ ОТПУСКИ ОТ МИНАЛИ Години
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Може ли да се ползват НЕИЗПОЛЗАВИНИ ОТПУСКИ ОТ МИНАЛИ Години
Ако не си ползвал отпуски от 2002, 2003, 2004 и 2005 год. можеш ли да си ги ползваш? Работодателят ти може ли да ти ги откаже да ти ги даде? Длъжен ли е работодателят да ти ги изплати, ако не ти ги даде да ги ползваш?
- petyo73
- Младши потребител
Да възможно е. Поради липсата на време за да ви отговоря, можете да прочетете отговора тук: http://lex.bg/members/monteskio/ , в раздел трудово право.
УСПЕХ!
УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Da, mojesh da gi polzvash. Starata otpuska ne se gubi. Izplashta se samo pri prekratiavane na trudov dogovor.
- jekova
- Нов потребител
Имам същия проблем с неизползвани отпуски от минали години.
Видях, че темата е от преди година.
Само искам да уточня дали отговора е още актуален?
Благодаря.
Благодаря.
- teddy2
- Нов потребител
teddy2 написа:Имам същия проблем с неизползвани отпуски от минали години.
Благодаря.
Здравейте,
Да възможно е да се ползват и токогато работникът прецени, без да е необходимо разрешение от работодателя. Повече относно същността на платения годишнен отпуск, начина на ползване и възможността за обезщетение при неизползването му, в случай на прекратяване на трудовото правоотношение, можете да прочетете тук: http://lex.bg/members/monteskio/ , в раздел трудово право.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Имам въпрос относно платените отпуски, а именно: В момента ползвам платен отпуск по майчинство. Взънамерявам да се върна на работа преди изтичането му, да работя 10 дни и да поискам да ползвам платеният си годишен отпуск от предишни години и след изтичатеното му да изляза отново в отпуск по майчинство. Имат ли право да ми откажат?
- fiorella
- Нов потребител
Не мисля, че имат основание да Ви откажат. Имате право по Ваше желание да прекъснете отпуска си за отглеждане на малко дете, както и да възобновите неговото ползване след това. Няма нормативно основание за отказ.
- Julyan
- Потребител
Колега "лютият" и аз съм на Вашето мнение. Според мен , а и според много други колеги, подобни PR акции като тези със сайтове и "лепнати" стнимки по тях се прави само с рекламна цел.
Що се отнася до линка на който сте попаднали лично аз много се развеселих както от "анализа" на уредбата в КТ така и на предложенията.
От доста години по ред причини участвам пряко в проектите за изменения в КТ и в подзаконовите актове и макар и с болка искам да споделя, че начина по който се променя трудовото законодателство не е точно този, който съответства на общочовешката представа за справедливост.
А Монтескьо иначе е симпатяга и донякъде алтруист, но е така, защото е още млад.
Що се отнася до линка на който сте попаднали лично аз много се развеселих както от "анализа" на уредбата в КТ така и на предложенията.
От доста години по ред причини участвам пряко в проектите за изменения в КТ и в подзаконовите актове и макар и с болка искам да споделя, че начина по който се променя трудовото законодателство не е точно този, който съответства на общочовешката представа за справедливост.
А Монтескьо иначе е симпатяга и донякъде алтруист, но е така, защото е още млад.
- dask
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|