начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Предварително Ви благодаря

Казуси за недвижими имоти

Предварително Ви благодаря

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 18:47

Здравей те,
Преди десет години дадох съгласието си на фирма да построи на собственната ми земя производственно хале, без да съм и давал какъвто и да е документ, просто на добра воля. Фирмата се разшири и скоро ще се мести в друг имот.
Моля Ви да ми отговорите вече построените зграда чия собственност остават, как може да я предибия? Като през целия период съм плащал данаци само на земята. А фирмата си е плащала за зградата.
Нотариусът ми отговори, че без да я прехвърлям зградата си е моя,
Предварително Ви благодаря.
Гост

Мнениеот minci » 10 Фев 2006, 22:19

Има разпоредба в Закона за собствеността,че собственикът на земята е и собственик на сградата,но доколкото разбирам тази сграда е незаконна.Декларирането и в данъчното и плащането на данъци не я прави законна.
minci
Младши потребител

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 10:52

minci написа:Има разпоредба в Закона за собствеността,че собственикът на земята е и собственик на сградата,но доколкото разбирам тази сграда е незаконна.Декларирането и в данъчното и плащането на данъци не я прави законна.

Благодаря за отговора, но доколкото знам сградата е построена с проект, и мисля, че е законно.
Гост

Мнениеот Никой » 13 Фев 2006, 10:59

Няма ли някакъв договор за ползване на земята?
Никой

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 11:06

Ако не сте учредили право на строеж на съответната фирма , то вие сте станали собственик на сградата по силата на приращението
Гост

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 11:35

Халето може да е сглобяемо... и "наемателя" да си го демонтира
Гост

Назад към Имотни казуси