Моля, помогнете!
Наемател съм и договора ми за наем е от 1.05.2005г. за срок 1 год. Вчера хазяите ни шокираха с изявлението,че продават апартамента.
До сега сме били изрядни платци-с наема не сме закъснявали, сметките си плащаме редовно.
В договора ни има клауза, че апартамента не може да бъде продаван или прехвърлян за срока на договора, също че наемодателя е длъжен да осигури безпрепятственото ползване на имота, докато трае срока на договора.
Прекратяване-изтичане на срока; преди изтичане САМО ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СТРАНИТЕ С 30 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ. Договорът се счита автоматично за прекратен без предизвестие само при неспазване на клаузите,договорени в него.
Въпросът ми е-имам ли право да си остана до края(т.е. 30.04.2006г.); имам бебе-3 мес.-длъжна ли съм да пускам желаещите да купуват в апартамента(точно в тези грипни времена) След като си плащам наем-това не е ли частна собственост? Изобщо-разяснете ми! Какво да правя? И всичко насред зима...
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Под наем-продават апартамента
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Spored men v dogovorat vi triabva da pishe - osven drugite uslovbija za prekratiavane - i ,,po jelanie na edna ot stranite s 1 mesichno predizvestie".Taka e vav vseki dogovor.Tova, koeto pishe vav vashija dog. e protivorechivo. i nejasno.,, САМО ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СТРАНИТЕ С 30 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ".Spored men, taka kakto e napisano ,oznachava, che ako ne ste saglasna, niama da da si izlezete.
Az, na vashe miasto , niamashe da si izliaza, nito stiah da puskam v apartamenta si kupuvachi.Vashite naemodateli ste izchakat 4 meseza .
Az sasto sam naemodatel i iskah da si prodam apartamenta - no izchakah, dokato si izleze naemateliat mi, zasto smetnah, che vse pak imam niakakva ugiovorka s nego, dori i poglednato ot moralna gledna tochka.
Az, na vashe miasto , niamashe da si izliaza, nito stiah da puskam v apartamenta si kupuvachi.Vashite naemodateli ste izchakat 4 meseza .
Az sasto sam naemodatel i iskah da si prodam apartamenta - no izchakah, dokato si izleze naemateliat mi, zasto smetnah, che vse pak imam niakakva ugiovorka s nego, dori i poglednato ot moralna gledna tochka.
- naemodatel
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|