начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

делба на жилище

Казуси за недвижими имоти

делба на жилище

Мнениеот орел » 04 Фев 2006, 22:38

Разведена съм от 9 год.Имаме две деца,които живеят при мен на 18 и 16 год.Бившият ми ме осъди да му изплата 1/2 от жилището.Вещите лица го оцениха заедно с направените подобрения,за които съм теглила и заеми.Издръжка не ми е изплащал от три години,а се грижа и за болният му баща,който живее при нас.Пари нямям да му изплатя жилището,работя за минималната заплата,и заем не мога да изтегля.По какъв начин трябва да процедирам за да мога да запазя жилището си и да подсигуря поне покрив за семейството ми.Разчитам че ще ме напътите за най разумният за мен начин!Предварително Ви благодаря.
орел

Мнениеот Гост » 08 Фев 2006, 15:20

щом сте разведени от9години пробвайте да придобиете имота по давност,давностният срок е 5години,
Гост

Мнениеот орел » 09 Фев 2006, 09:01

Благодаря Ви за насоката,но в кои закон или кодекс е възможно да го придобия и каква е продедурата за това?вече 9 год.съм плащала данъците на къщата.Насочете ме как да процедирам?Безкрайно ще съм Ви БЛАГОДАРНА за този съвет!Предварително Ви благодаря.
орел

Назад към Имотни казуси