начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Общината даде подправени документи за собственост в съда

Казуси за недвижими имоти

Общината даде подправени документи за собственост в съда

Мнениеот измамен » 07 Фев 2006, 15:55

Някой съдил ли е общината за представяне на фалшифициран акт за собственост в съда, при това АДС?
На база на този документ съдът прие спор за матерално право, въпреки, че имам нот. акт. Става дума за парцел, които Общината твърди, че е отчужден. Да търся ли адвкат за дело по НПК?
измамен

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:05

Не сте ли оспорили в съдебно заседание представения фалшификат?
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:08

Наех адвокат да обжалва, но жалбата пред ВАС беше подадена след срока за обжалване ... и спряхме до тук ... :(
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:27

сезирайте прокуратурата тогава. представете неверния документ и вашия н.а. в края на краищата ако има престъпление решението на съда може да се отмени
Гост

Мнениеот Гост » 07 Фев 2006, 16:28

сезирайте прокуратурата тогава. представете неверния документ и вашия н.а. в края на краищата ако има престъпление решението на съда може да се отмени
Гост

Мнениеот измамен » 07 Фев 2006, 16:37

Благодаря,
Имам копие на АДС-то направено при връщането на делото от ВАС в Окръжния съд. Преди това не бях го виждал, защото за него разбрах от решението на ОС. Обикновенно ксерокс копие. На него се вижда как в документа е подправен номера на парцела с пишеща машина. Пише, че е отчужден от двама собственика през 1971, като по моя нот. акт от 1960 пише, че собствениците са шест. Още повече, въпреки, че не съм много запознат Общината не може да твърди, че е собственик, а да предоставя акт за държавна собственост...
При това копието е много мъгливо - явно това е умишлено.
Мога ли него да предоставя като доказателство пред прокуратурата.
измамен

Мнениеот nikilex » 07 Фев 2006, 18:19

При това копието е много мъгливо - явно това е умишлено.
Мога ли него да предоставя като доказателство пред прокуратурата.

Можеш ама по вероятно няма да бъде образувано наказателно производство. Все още имаш някакви шансове гражданското дело да бъде възобновено - своевременно се ориентирай към колега адвокат с опит, 8)
/календар и калкулатор/ :lol:
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Назад към Имотни казуси