- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Made in България нотариуси, адвокати, съдии, прокурори
|
|
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
до юриста от България
Какво се изказвазваш като изобщо не знаеш какво е в UK, ами си гледал някой филм или си чел нещо изключително за там. Знаеш ли каква е 99% от практиката там в случая? Такава просто няма, защото никой няма да му хрумне да се подиграва с правосъдието им по този начин. Като си юрист не знаеш ли, че в България почти всички дела за измама се отказват от прокурите като граждански - щото били заети, била едната причина. Че в НК - основен закон, пише нещо кой го е еня. А това, че и ти и повечето ти от смотаните ти колеги адвокати, прокурори и магистрати приемате такова нещо за нормално е най-стряскащото за всеки нормален човек. Всъщност аз съм, просто един изпатил си по много подобен начин и явно не съм единствения, за което ти като юрист трябва да знаеш и трябва да се срамуваш, а не да адвокатстваш на адвокатите ни. Авторитет пред обществото се защитава по друг начин.
- неюрист от България
Мисля че проблема е много лесно решим.Просто прехвърлете имота на въпросния мъчител и си поискайте 15 000евро.Вие сте се изтарикатили да се възползвате от тежкото положение на човека и сте купили имота му на безценица.Ако става дума за Хасково цените в центъра гонят 500евро на кв/м,може би звучи безумна цена,но факт е ,града е ужасно скъп,по-скъпо е от Пловдив поради специфични регионални причини.За ремонта представете бележки!И ако тогава ви бъде отказано считам че правото ще е на ваша страна.Но сега с 15 000евро в Хасково ще си купите панелна гарсонира на края на града
- Адвокат
Ето това адвокатско мнение вече е блестящо и отразява напълно мисленето на бългрския юрист - не са виновни измамниците и изнудвачите, а вие че сте имали пари от чужбина. Вижте, изчакайте мнението и на трета инстанция, за жалост трябва да я чакате и нея дълго при тази сума, те и там са толкоз интелигентни и решението им вероятно ще съвпадне, и заведето дело в Страсбург. На първо място, мисля има измама на жената, че ви е продала имот дето не е неин като е знаела за това, нататък всичко се подрежда в тази посока. Действията на прокурорите, т.е. държавата също не са в синхрон с НК, не са спазени и международни договори като хартата за правата на човека в раздела за собствеността, подписани от България, които са дори с предимство пред НК. А бе там, ще се оправите след като сте били в чужбина.
- Гост
адвокат
Винаги,когато констатираме,че правосъдие в България няма,трябва да имаме предвид,че иначе не би възможно и да бъде.Каквато и държавата,такава и правосъдието;след като държавността постепенно умира,нормално е заедно с нея да умира и правосъдието.Последното няма как да бъде оазис на фона на всеобщия мор.Така,че въпроса с правосъдието е чисто политически!Както политиците нямат воля за оправяне на държавата,така и магистратите нямат.Защо липсва тоягата и моркова!
- aechr
- Младши потребител
адвокат
Винаги,когато констатираме,че правосъдие в България няма,трябва да имаме предвид,че иначе не би възможно и да бъде.Каквато и държавата,такава и правосъдието;след като държавността постепенно умира,нормално е заедно с нея да умира и правосъдието.Последното няма как да бъде оазис на фона на всеобщия мор.Така,че въпроса с правосъдието е чисто политически!Както политиците нямат воля за оправяне на държавата,така и магистратите нямат.Защото липсва тоягата и моркова!
- aechr
- Младши потребител
адвокат
Винаги,когато констатираме,че правосъдие в България няма,трябва да имаме предвид,че иначе не би възможно и да бъде.Каквато и държавата,такава и правосъдието;след като държавността постепенно умира,нормално е заедно с нея да умира и правосъдието.Последното няма как да бъде оазис на фона на всеобщия мор.Така,че въпроса с правосъдието е чисто политически!Както политиците нямат воля за оправяне на държавата,така и магистратите нямат.Защото липсват тоягата и моркова!
- aechr
- Младши потребител
Попаднал си на нагъл и безскрупулен мошенник. Аз на твое място нямаше да си играя да обжалвам Натуралните актове и да плащам на адвокати да ми водят насрещни искове и каквито и да било искове. Ясно е, че си се прецакал като си купил само 1/2 ид.ч. от имота. И глупак да си, ще се сетиш че не може да поправиш Натурялен акт с друг такъв, като поправката ти се състои в добавяне на още един продавач. Значи какво казва нотариуса - "опа, забравил съм да напиша, че имало още един продавач, който се е явил пред мен и заявил че продава. Колко съм разсеян...." Да виждаш нещо нормално в това. Трябвало е за да се оправят нещата да накараш ония ............ когато е извадил натуралния акт за дарението да го накараш да ти прехвърли собствеността си по него. Не да правиш някакви идиотски актове за поправки.
Приятел, оплели са те в бумащина някакви неграмотни граждански адвокати. А ти като искаш вярвай им и плащай хонорари и държавни такси.
Предполагам, че си изсипал куп документи на прокурора и той като е видял, че сам си се прецакал, с кеф ти е прекратил делото и се е оттървал от него. Да не мислиш, че той си умира да се рови в ебаните ви норатиални актове. Трябвало е да му разясниш как са те заклудили и прекарали. Пък може прокурора нарично да се е бавел и да се е ослушвал да му бутнеш подкуп за да се задейства в твоя полза. Може за това да се е бавил толкова.
Та да ти кажа, не се напъвай по граждански ред, защото си се прецакал още от началото, като не си проверил кои са собственици на имота.
Затова не дей игара тази игра на бумащина и прехвърляне на листчета - адвокати, нотариуси и т.н. Хвани го този ............ дето се гаври с теб и жена му и им хвърли по един много здрав бой. После ги заведи един по един (не заедно) при нотариюса, където да оправите цялата каша дето сте забъркали и да се задължат да ти платят обезщетение за тормоза и нервите. Ако не са съгласни, чисти ги направо. Ако са съгласни, оттърви си кожата и им остави спомени за по-нататък.
Приятел, оплели са те в бумащина някакви неграмотни граждански адвокати. А ти като искаш вярвай им и плащай хонорари и държавни такси.
Предполагам, че си изсипал куп документи на прокурора и той като е видял, че сам си се прецакал, с кеф ти е прекратил делото и се е оттървал от него. Да не мислиш, че той си умира да се рови в ебаните ви норатиални актове. Трябвало е да му разясниш как са те заклудили и прекарали. Пък може прокурора нарично да се е бавел и да се е ослушвал да му бутнеш подкуп за да се задейства в твоя полза. Може за това да се е бавил толкова.
Та да ти кажа, не се напъвай по граждански ред, защото си се прецакал още от началото, като не си проверил кои са собственици на имота.
Затова не дей игара тази игра на бумащина и прехвърляне на листчета - адвокати, нотариуси и т.н. Хвани го този ............ дето се гаври с теб и жена му и им хвърли по един много здрав бой. После ги заведи един по един (не заедно) при нотариюса, където да оправите цялата каша дето сте забъркали и да се задължат да ти платят обезщетение за тормоза и нервите. Ако не са съгласни, чисти ги направо. Ако са съгласни, оттърви си кожата и им остави спомени за по-нататък.
- Гост
Въпреки всеобщо поддържаното мнение във форума, уверявам Ви измами се извършват не само в България. За съжаление решението на първоинстанционния съд според мен е правилно и обжалването Ви е обречено. Не съм запознат с вида на аудиторията във форума, но само един от включилите се в обсъждането е дал конструктивно мнение по казуса Ви. Останалите може би пишат от скука. Ще Ви изпратя по електронната поща една идея за казуса.
- m_grozdev
- Младши потребител
Re: Случаят е ясен!
Проумял написа:Ако не се лъжа става въпрос за Хасково - и други измамени има от т.н.Язваджиеви. И пълно безхаберие от т.н.правораздавателни органи!
Mai poznahte, tova e nai korumpirania grad v Bulgaria, no vse oshte vseki si e na 'rabotnoto miasto'.., vse oshte sa na svoboda i tormoziat obiknovenite grajdani tochno po sashtia manier, moshenika pecheli vsiakakvi dela, a chestnia chovek go prashtat po diavolite, taka e v Haskovskoto pravorazdavane.
- angy
Трудно за разбиране
На мен ми е трудно да разбера нещо в този случай:
Защо никой не прави нищо реално, а само си говорим?
Аз повдигнах преди седмици един болен , много болен въпрос за който знаем всички, а нямам никакви отзиви от аудиторията на форума, което ме изумява.
Това е въпросът за правовата държава, законността и гражданското общество. Зная, че тези въпроси звучат твърде обобщено, но това е най-краткото им изричане. За какво право и за какви дълбочини на правната теория си говорим изобщо, при това положение на нещата?
Ясно е, какво става.
Не е ясно, защо нищо не правим за да променим ставащото.
Дори и при идеалните условия на един анонимен форум, нямам отзиви по отворените теми. Няма мнения. Няма предложения. Няма дори отрицания.
Това, например с набиването е единствения получен съвет в тази дискусия, но на мен някак не ми се вързва.
Другото са само констатации.
Защо никой не прави нищо реално, а само си говорим?
Аз повдигнах преди седмици един болен , много болен въпрос за който знаем всички, а нямам никакви отзиви от аудиторията на форума, което ме изумява.
Това е въпросът за правовата държава, законността и гражданското общество. Зная, че тези въпроси звучат твърде обобщено, но това е най-краткото им изричане. За какво право и за какви дълбочини на правната теория си говорим изобщо, при това положение на нещата?
Ясно е, какво става.
Не е ясно, защо нищо не правим за да променим ставащото.
Дори и при идеалните условия на един анонимен форум, нямам отзиви по отворените теми. Няма мнения. Няма предложения. Няма дори отрицания.
Това, например с набиването е единствения получен съвет в тази дискусия, но на мен някак не ми се вързва.
Другото са само констатации.
- Бавно мислещ
Re: Трудно за разбиране
Бавно мислещ написа:Аз повдигнах преди седмици един болен , много болен въпрос за който знаем всички, а нямам никакви отзиви от аудиторията на форума, което ме изумява.
Ами то звучи, като журналистически материял - възгледи, обобщения и емоции. Не че е лошо, но може да бъде публикувано навсякъде. Това е правен форум. Хората си имат конкретни проблеми, конкретна работа и много от тях влизат за малко - да зададат конкретен практически въпрос или да отговорят на такъв.
- Гост
Не мисля, че правото ни е скапано, защото държавата е скапана, а държавата е скапана, защото няма право. Докато вече строители, инженери, финансисти, зъболекари работят подобно на западните си колеги, юристите ни не могат да скалъпят и една проста система човек да може да си купи апартамент. И гледам тук високоинтелигентните юристически изказвания по въпроса - "човека бил виновен, че бил глупав да го излъжат", "бил експлоататор, че с парите заработени с години в чужбина, изнудвал", "и в UK имало измами, вервайте на тоя дето го казва, той е интелигентен юрист и знае" - да се чуди човек, това юристи ли са или някакви диваци. Аз като разбера вече, че някой до мене е юрист се дръпвам на 1-2 метра.
- неюрист
Re: Made in България (Резил)
Moite suboleznovanoja. Naistina vsichki sa ja svurshili kato kucheto na nivata.Iskam samo da utochnja po vuprosa za poporavkata na notarialnija akt. Poporavka na not.akt se pravi v prisustvieto NA STRANITE PO SDELKATA- tova e uslovie za dejstvitelnot, podpisite tam na kogo sa?Na prodfavachkata na supruga i i tvoja li? A za svedenija na kolegite, koito pishat notarialni aktove. VINAGI vpisvajte v akta, che prodavachut deklarira, che e EDINSTVEN sobstvenik na prodavanija imot i che sushijat imot njama vpisani tegesti, ne sa skluchvani predv. dogovori i drugi. A naj-dobre v samija akt da se dogovori i suotvetna neustojka pri lipsa na gornite obstojatelstva. Togava sus sigurnost moje da se tursi otgovornost za izmama ot prodavacha i imushtestvena otgovornost. Moite notarialni aktove na posledna stranitsa imat 10-15 takiva izrechenija i daje notariusite se podsmihvat, ama slava bogu njama sluchai na nedovolni ili izmameni
- advpopova
- Нов потребител
"Ей, господин юристе, човека има нужда от помощ и компетентен съвет, а не от махленски разговор, който водиШ. От такива като тебе е пострадал човека. Биете се в гърдите с дипломи, взимате си хонорарите, а как си вършите работата - НА ВСИЧКИ Е ЯСНО !!!"
KAKVO VI E QSNO???????????????????????????????? BII SE TI V GYRDITE, DAI DA VIDIM TI S KAKVO SI POMOGNAL NA NQKOGO ILI SI SAMO OT TEZI, KOITO PRYSKAT NEGATIVNI IZKAZVANIQ V TOQ FORUM BEZ DA SI DAVAT SMETKA KOLKO ELEMENTARNO SE DYRJAT.
kato si tolkova dobyr i samo pliuete iuristite shto tyrsite pomosht ot tqh. kato ne ti iznasq , 4eti ti kato idiot po cqla nosht zakoni,praktika,ala bala, raboti pak kato idiot s ideqta,4e ako e dobrosyvesten klientyt ti, moje i da ti plati. shto si mislish,4e vsi4ki iuristi pribirat samo pari i gledat da se izmamqt. ta taka zavyrshi ti pravo, bii se ti s diplomata si i sam se zashtitavai. kakvo samo osvirkvate be hora, namerihte si 1 site i samo si izlizave nqkvi mizerni 4uvstva. vse 1 nikoi ot vas ne sa go lygali v hranitelnite stoki, na pazara, vse 1 vinagi ste bili dovolni ot zybolekarq si, ot lekarq si, ot 4ista4kata vyv vhoda, ot arhitekta, koito ste polzvali i tn. nqma nujda da izbroqvam. ideqta e ,4e drugite sysloviq si nqmat forum v koito hem da pishesh,za da im potyrsish mnenieto i uslugite, hem da gi pliuesh. kato tolkova vi e strah ot iuristite i bqgate na tolkova metri zashto vlizate tuk izobshto,a?a?a?a?
p.s. ne zaslujavate izobshto nito da pisha na kirilica, nito da se dyrja normalno, nito da zapazvam nqkakvo blagoprili4ie. govorite za horata, koito vi zashtitavat taka vse 1 sa nqkakvi 4udovishta...............................
KAKVO VI E QSNO???????????????????????????????? BII SE TI V GYRDITE, DAI DA VIDIM TI S KAKVO SI POMOGNAL NA NQKOGO ILI SI SAMO OT TEZI, KOITO PRYSKAT NEGATIVNI IZKAZVANIQ V TOQ FORUM BEZ DA SI DAVAT SMETKA KOLKO ELEMENTARNO SE DYRJAT.
kato si tolkova dobyr i samo pliuete iuristite shto tyrsite pomosht ot tqh. kato ne ti iznasq , 4eti ti kato idiot po cqla nosht zakoni,praktika,ala bala, raboti pak kato idiot s ideqta,4e ako e dobrosyvesten klientyt ti, moje i da ti plati. shto si mislish,4e vsi4ki iuristi pribirat samo pari i gledat da se izmamqt. ta taka zavyrshi ti pravo, bii se ti s diplomata si i sam se zashtitavai. kakvo samo osvirkvate be hora, namerihte si 1 site i samo si izlizave nqkvi mizerni 4uvstva. vse 1 nikoi ot vas ne sa go lygali v hranitelnite stoki, na pazara, vse 1 vinagi ste bili dovolni ot zybolekarq si, ot lekarq si, ot 4ista4kata vyv vhoda, ot arhitekta, koito ste polzvali i tn. nqma nujda da izbroqvam. ideqta e ,4e drugite sysloviq si nqmat forum v koito hem da pishesh,za da im potyrsish mnenieto i uslugite, hem da gi pliuesh. kato tolkova vi e strah ot iuristite i bqgate na tolkova metri zashto vlizate tuk izobshto,a?a?a?a?
p.s. ne zaslujavate izobshto nito da pisha na kirilica, nito da se dyrja normalno, nito da zapazvam nqkakvo blagoprili4ie. govorite za horata, koito vi zashtitavat taka vse 1 sa nqkakvi 4udovishta...............................
- lele
Здравейте на всички (юристи и неюристи).
Преди всичко нека изкажа своите благодарности.
Благодаря на хората оказали ми съчуствие, благадаря на тези отдали своята морална подкрепа, благодаря за съветите и мненията, благодаря и на тези отделили време да ми пишат по електронната поща (без малко щях да благодаря и на тези дето смятат, че едва ли не аз съм измамника-тарикат, принудил въпросния мъчител да си продаде имота на “безценица”).
Очертава се една от поредните безсънни нощи - седя си пред компютъра, пиша тези думи и от време на време се задавям, но не от горчивите глътки на питието си, а от радост и мъка. Радост, затова, че все пак преобладава добротата, па макар и в анонимни форуми, и мъка, затова, че всички сме подхлъзнати в тази правосъдна помиярщина (говоря като цяло). Най-лошото е, че спасение май наистина няма (или дори и да има, то е на непосилна за много от нас цена). Ама, нали “надеждата умирала последна”, ще се държим докато издържим, пък тогава горко ни.
По случая, на въпросите на advpopova:
Иначе, значителни развития до момента няма.
Всичко добро на всички.
Преди всичко нека изкажа своите благодарности.
Благодаря на хората оказали ми съчуствие, благадаря на тези отдали своята морална подкрепа, благодаря за съветите и мненията, благодаря и на тези отделили време да ми пишат по електронната поща (без малко щях да благодаря и на тези дето смятат, че едва ли не аз съм измамника-тарикат, принудил въпросния мъчител да си продаде имота на “безценица”).
Очертава се една от поредните безсънни нощи - седя си пред компютъра, пиша тези думи и от време на време се задавям, но не от горчивите глътки на питието си, а от радост и мъка. Радост, затова, че все пак преобладава добротата, па макар и в анонимни форуми, и мъка, затова, че всички сме подхлъзнати в тази правосъдна помиярщина (говоря като цяло). Най-лошото е, че спасение май наистина няма (или дори и да има, то е на непосилна за много от нас цена). Ама, нали “надеждата умирала последна”, ще се държим докато издържим, пък тогава горко ни.
По случая, на въпросите на advpopova:
искам да отговоря - да, подписите са именно на продавачката, съпруга и, и на майка ми. И на мен ми се иска това което казвате за действителността на поправката да е вярно, но уви Райнният съд е на друго мнение.Poporavka na not.akt se pravi v prisustvieto NA STRANITE PO SDELKATA- tova e uslovie za dejstvitelnot, podpisite tam na kogo sa?Na prodfavachkata na supruga i i tvoja li?
Иначе, значителни развития до момента няма.
Всичко добро на всички.
- Гост
46 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|