Здравейте,
през 1987г.родителите ми дариха дворно място придобито чрез покупка,но нот.акт им е за придобит имот по давност.Старите собственици в един момент решиха ,че искат да оспорят сделката,но при развитието на делото бяха представени от родителите ми разписки за изплатени суми , предварителен договор за продажба,както и нотариална покана от собствениците,че всички суми са изплатени и районния съд приключи делото в наша полза.Делото приключи през 1995г,но през 2004 г.исках да продам мястото, но решението на съда все още не беше влязло в сила а беше архивирано.
Делото в момента е в градския съд и ще се гледа през м.ноември.
Въпросът ми е:Има ли някъкви срокове за приключване на такива дела и кой е виновен за това ,че решението на съда не евлязло в сила.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
софийски районен съд
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
нещо не схванах, ама предполагам и вие, питащия - също.......... няма как дело да е архивирано и да се чака разглеждане в съд...нещо бъркате ! на въпросите :
1. няма срокове за приключване на каквото и да било дело;
2. ако след решението на районния съд не ви намерят да ви връчат известия за това, че решението е готово или не се уведомите в канцеларията на съда, то същото няма как да "влезе в сила";
3. след като вие не знаете нищо по въпроса, допускам, че е налице следното - другата страна просто е обжалвала решението пред въззивния съд, което значи, че , образно и грубо казано, делото ще се преразгледа отново...
1. няма срокове за приключване на каквото и да било дело;
2. ако след решението на районния съд не ви намерят да ви връчат известия за това, че решението е готово или не се уведомите в канцеларията на съда, то същото няма как да "влезе в сила";
3. след като вие не знаете нищо по въпроса, допускам, че е налице следното - другата страна просто е обжалвала решението пред въззивния съд, което значи, че , образно и грубо казано, делото ще се преразгледа отново...
- Гост
Вярно е че има някакви възражения от старите собственици , но това е станало през 1995 г.Мисля че вината за това ,че делото е архивирано без да се разгледат възраженията не е моя.Сега моите родители и ищците са покойници.Остава само да чакам да се намерят наследниците на последните.
- jgv
- Нов потребител
jgv написа:Мисля че вината за това ,че делото е архивирано без да се разгледат възраженията не е моя.
Възраженията не са пречка за влизане на решението в сила, ако не е имало жалба. За да се разпореди архивиране на делото, трябва решението по него да е влязло в сила. Вероятно така е и станало. Възможно е, обаче, някоя недобросъвестна страна да получи достъп до архивираното дело и да откъсне съобщенията, след което да се позове на това, че навремето (през 1995 год.) не е била уведомена за изготвянето на решението и то не е влязло в сила.
- Гост
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|