Пантер не бъдете лаик!Може ли да не четет закона и да събирате пари на хората и да давате такива меко казано крайно некомпетентни мнения!
Чл. 66. Собственикът на постройката може да я продаде на трето лице при съответно приложение разпоредбите на чл. 33.
А, че има такъв принцип в правото да не говорим!
Я си признайте кое факултетче сте завършил? Малко да му се посмеем!
Мога само да ви оправдая ако сте студент 1-ви курс
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Общинска собственост
|
|
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
vesselincho написа:И друго уважаеми ми Пантер, решението касае етажна собственост.При нея е логично да не се прилага разпоредбата на чл. 33 ЗС!
Василинчо, много мнения си пусналама не виждам да си отговорил на въпроса на момичето! Тя пита КАКЪВ ДОКУМЕНТ И Е НЕОБХОДИМ ЗА ДА ПРОДАДЕ СГРАДАТА изходящ от Общината!
- Гост
защо не кажете на питащата истината?
за да продадете целия имот, заедно със земята, първо трябва да си изкупите земята от общината, което става по силата на заповед на кмета /сезиран с молба от заинтересованите лица/, с която той разрешава извършването на продажбата, когато земята е частна общинска собственост, разбира се, и естествено сключен с вас-съсобствениците договор за продажбата й; и второ - вие като съсобственик да разполагате с документ/нот.акт/, удостоверващ тови Ви качество.
иначе няма никакъв проблем да продадете само вилата или ид.ч.от нея
успех
за да продадете целия имот, заедно със земята, първо трябва да си изкупите земята от общината, което става по силата на заповед на кмета /сезиран с молба от заинтересованите лица/, с която той разрешава извършването на продажбата, когато земята е частна общинска собственост, разбира се, и естествено сключен с вас-съсобствениците договор за продажбата й; и второ - вие като съсобственик да разполагате с документ/нот.акт/, удостоверващ тови Ви качество.
иначе няма никакъв проблем да продадете само вилата или ид.ч.от нея
успех
- none
До "Великия" юрист vesselincho
vesselincho написа:Пантер не бъдете лаик!Може ли да не четет закона и да събирате пари на хората и да давате такива меко казано крайно некомпетентни мнения!
Чл. 66. Собственикът на постройката може да я продаде на трето лице при съответно приложение разпоредбите на чл. 33.
А, че има такъв принцип в правото да не говорим!
Я си признайте кое факултетче сте завършил? Малко да му се посмеем!
Мога само да ви оправдая ако сте студент 1-ви курс
Веселинчо, признавам си, че допуснах грешка като написах, че собственика на сградата не е длъжен да иска съгласието на собственика на земята при продажба, но форума е за това всеки да си даде своето мнение и в разискването да се намери правилното решение на казуса.
Обаче ти явно си доста ограничено и самодоволно същество за да го осъзнаеш, нали?
- Пантер
По принцип следва да се обърнете към общината, като собственик на земята, за да спазите чл. 66 от Закона за собствеността. Ако съм разбрала правилно брат ви е съсобственик на сградата. В такъв случай, ако ще продавате само вие, трябва да предложите своите части първо на него. но относно общината - аз съм продавала сграда, построена на общинска земя без да спазвам изискването на закона, тъй като хората бързаха и решиха да поемат риска да прескочат разпоредбите. Сделката беше преди около три години, до настоящия момент не са имали проблеми. Едва ли ще се сети някой от общината в сроковете, посочени в чл. 33 от ЗС. Единствено рискувате с декларацията пред нотариуса, защото това все пак си е малко престъпление, ама ..... Ако искате всичко да е напълно законно - отидете в съответната община и попитайте каква е процедурата според техните разпоредби.
- Гост
имам сграда върху земя часна държавна собственост и отправих искане за закупуване на земята до обласния управител но той категорично отказа да ми я продаде и каза че тъй като съм неправилния човек закупил тази сграда, земята няма да ми бъде продадена никога.какви са ми възможностите от тук нататък?сградата е купена с учредено право на строеж което е безсрочно
моля за съветите ви какво да правя?май съм принуден да продам сградата и да не си блъскам главата.другата възможност е да чакам следващия областен управител -той може и да ми разреши да купя земята?
моля за съветите ви какво да правя?май съм принуден да продам сградата и да не си блъскам главата.другата възможност е да чакам следващия областен управител -той може и да ми разреши да купя земята?
- Гост
Здравейте! Отдавна не съм влизала *имах си лични причини и виждам, че сте дали доста становища по и около темата.
Моят случай е доста сложен. Сградата, която е построена върху общинска земя е така да се каже незаконна. На наше име няма никакво учредено право. Общината дава право на "съдружника" ми да построи преместваем павилион за търговска дейност. После ние правим Договор за сътрудничество, като той участва със земята или по-скоро с това му право, а ние с пари. Но вместо павилион се изгражда масивна сграда. Сега въпросът ми е: може ли това състояние да се узакони по някакъв начин - дори с глоба?! Т.е. по някакъв начин ние да закупим право на строеж или пък земята? Т.нар. "Съдружник" е фиктивен, той изобщо не участва в търговската сделка.
Благодаря на всички, които ще искат да ми помогнат!
Моят случай е доста сложен. Сградата, която е построена върху общинска земя е така да се каже незаконна. На наше име няма никакво учредено право. Общината дава право на "съдружника" ми да построи преместваем павилион за търговска дейност. После ние правим Договор за сътрудничество, като той участва със земята или по-скоро с това му право, а ние с пари. Но вместо павилион се изгражда масивна сграда. Сега въпросът ми е: може ли това състояние да се узакони по някакъв начин - дори с глоба?! Т.е. по някакъв начин ние да закупим право на строеж или пък земята? Т.нар. "Съдружник" е фиктивен, той изобщо не участва в търговската сделка.
Благодаря на всички, които ще искат да ми помогнат!
- Ина
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|