здравеите имам следните въпроси:
1.какви документи трябва да предсатвя пред нотариуса при продажба на недвижим имот закупен по време на брака?-казаха ми че трябва декларация по чл.264ал.2 ДОПКи декларация по чл25ал.7 от ЗННД-други документи трябват ли?
2.Мога ли да продам имота без съпруга ми да присъства при нотариус?
3.може ли съпруга ми да ме упълномощи да продавам имота ни на лица и по цени каквито намеря за добре?
трябва ли в пълномощното да се посочва че имота е закупен по време на брака или е достатъчно само да се опише както е посочен в нотариалния акт?
може ли някои да пусне примерен вариант на такова пълномощно?
благодаря предварително
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да продам имота без съпруга ми
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Можете да правите сделки с пълномощно и всички тези декларации трябва да са попълнени, както са ви казали. За пълномощното най-добре идете при нотариуса, който ще готви и изповядва сделката и нека той ви предложи текст, който после сам ще ползва, независимо при какъв нотариус ще завериет самото пълномощно.
- Ел
Re: спешен ???
ползвайте услугите на адвокат ... той ще подготви всички документи, вкл проекта за нотариален акт, пълномощно, декларации и др. и ще отговори на всичките Ви въпроси
- 11111
- Никой
ако сте в добри отношения с съпруга си и не смятате че ще ви изиграе напишете пълномощното по следния начин:
еди кой си.........с адрес ...........егн.........лк..............изд.на .....от......
упълномощавам
еди кой си.........с адрес ...........егн.........лк..............изд.на .....от......
да извършва от мое име и за моя сметка следните правни и фактически действия:
1.Да ме предтсвлява и подписва и да продава при условия,на лица и по цени каквито намери за добре следния недвижим имот /съпружеска имуществена общност на упълномощителя и упълномощения /,описан в нот акт№....том.дело....както следва:
тук описвате имота по НА с граници и съседи
2.Да ме представлява и подписва пред надлежните органи и лица в връзка с изпълнението на действията по настоящото пълномощно
3.настоящото пълномоно е безсрочно
като добавите и декларациите и представите свидетелство за брак смятам че няма да има проблем
упълномощавам
да извършва от мое име и за моя сметка следните правни и фактически действия:
1.Да ме предтсвлява и подписва и да продава при условия,на лица и по цени каквито намери за добре следния недвижим имот /съпружеска имуществена общност на упълномощителя и упълномощения /,описан в нот акт№....том.дело....както следва:
тук описвате имота по НА с граници и съседи
2.Да ме представлява и подписва пред надлежните органи и лица в връзка с изпълнението на действията по настоящото пълномощно
3.настоящото пълномоно е безсрочно
като добавите и декларациите и представите свидетелство за брак смятам че няма да има проблем
- Гост
можете изрично да посочите че съпругът има право да получи цената на имота .......макар че смятам че след като е упълномощен да продава имота значи е упълномощен да получи и цената.........знайте че какото и пълномощно да напишете нотариуса който го заверява винаги ще намери косур и то само за да може да ви го напише тои и да ви вземе парите.....така че ако не искате да се потите с писане най добре даите 10 лв и пълномощното е готово
- Гост
Anonymous написа:въпросът е че имота който щше продаваме е в сф а аз съм в бургас и не мога да присъствам при нотариуса когато се прехвърля имота .....възможно ли е нотариус в бургас да ми направи пълномощно а след това нотариуса в софия да не го хареса?
Ако е изготвено от юридически грамотно лице , не би трябвало да имете проблеми ! Може да го заверите в Бургас!!
- 11111
- х
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|