начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

моля ви помогнете

Казуси за недвижими имоти

Re: сърдечно Ви благодаря

Мнениеот НЯКОЙ » 02 Фев 2006, 03:02

Валя написа:Бихте ли ми казали, ще се появи ли проблем ,ако съпругът ми не се явява на делата?Това ще забави ли нещата или ще ги осеути?

Зависи от развитието на делото, както и от доказателствата, които успеете да съберете. По принцип, неявяването му може да попречи повече на него самия.
Друг е въпросът, ако се "крие" и не може да бъде редовно призован. Това е напълно възможно, предвид професията му и сигурните познанства с призовкарите. Тогава наистина делото ще се проточи. Затова вземете мерки предварително.
НЯКОЙ

благодаря Ви

Мнениеот Валя » 02 Фев 2006, 09:36

Напълно съм наясно с това,че ще направи всички опити да се "укрие".По отношение на мерките не зная какви точно да са те.
НЯКОЙ написа:
Валя написа:Бихте ли ми казали, ще се появи ли проблем ,ако съпругът ми не се явява на делата?Това ще забави ли нещата или ще ги осеути?

Зависи от развитието на делото, както и от доказателствата, които успеете да съберете. По принцип, неявяването му може да попречи повече на него самия.
Друг е въпросът, ако се "крие" и не може да бъде редовно призован. Това е напълно възможно, предвид професията му и сигурните познанства с призовкарите. Тогава наистина делото ще се проточи. Затова вземете мерки предварително.
Валя

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 11:25

На А.В. мога да кажа само, че в случая въпроса опира точно до теоритичната част на въпроса, а щом моите мнения са лесно оборими не съм прочел негово сложно-оборимо мнение.На питащата бих препоръчал да се обърне към адвокат.
Никой

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 11:47

....... и за какво нотариално производство говори А.В., като тук имаме спор по отношение на имота, НП е охранително?
Никой

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 13:26

Никой написа:На питащата бих препоръчал да се обърне към адвокат.

Ами към кого, мислиш, се обръща, влизайки в този форум?!
Към студенти по право ли ? Или към шивачи?...
Гост

Мнениеот A.B » 02 Фев 2006, 13:32

Никой написа:....... и за какво нотариално производство говори А.В., като тук имаме спор по отношение на имота, НП е охранително?

говоря единствено от гледна точна на определянето на вида на сделката- именно заради спора относно имота и вида сделка, която е изповядана, но няма смисъл да задълбаваме.......
A.B

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 13:54

На госта, който твърди, че питащата се обръща към адвокати във форума мога да му кажа, че нито един уважаващ себе си адвокат със стабилна клиентела няма да и даде съвет тук безплатно.
Никой

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 13:57

Точно така А.В. няма смисъл да задълбаваме, защото целта на охранителните производства не е да установява чия собственост е един имот. Това е спор по същество, предмет на исковото производство.
Никой

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 14:53

никой, ти си екстремално неприятен участник във форума. Явно си човек без работа, .......... и ............. Ако обичаш, забавлявай се някъде другаде, а не тук. Форумът все пак се посещава и от хора с проблеми и такива, които искат да научат нещо. Опитай със свойте волеизявления във форум "днес ебах за първи път" и след десетина години заповядай отново.
Гост

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 15:03

А госта чел ли е условията за участие във форума? Нецензурни реплики и думи не се допускат. Като имам предвид Вашия език мога само да Ви съжалявам, че въобще сте се родил.
Никой

Мнениеот A.B » 02 Фев 2006, 15:36

хаха,Никой, погледни какво беше началното питане на Валя относно собствеността на имота, ти нещо взе да изкривяваш изказванията и да сменяш темата,защото си пролича,че си поизпуснал част от обучението си явно. Може да се бориш някъде за слава,но не мисля,че мястото ти е в "Имотни казуси". А форумът е направен точно,за да питат и хора, които не са особено компетентни и да получават отговори и от адвокати, които не са толкова комерсиални и не гледат са си бутнат хонорарчето на всяка цена в джоба. не може винаги за всяка казана дума да ти се плаща, свиквай с тази мисъл
A.B

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 15:46

Благодарете се на възпитанието ми, че иначе щях да ви отговоря в стила на предходния "гост".
Никой

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 16:10

"Благодарете се..."
Що за български книжовен език?!
Гост

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 17:09

А ти знаеш ли азбуката: А.Б.В.Г.З.С.Е.Б.И.?
Никой

Мнениеот oteg4en » 02 Фев 2006, 18:44

nikoi,mlykni,ve4e ne si aktualen
oteg4en

Мнениеот Роси » 03 Фев 2006, 00:06

не обърквайте жената. разбира се, че при прехвърляне срещу гледане и издръжка имотът става СИО. Правилно е разбрала, че съпругът й има 1/2 от прехвърленото от майка й, т.е.1/4 от имота. Струва ми се, че един иск за разваляне на договора за гледане и издръжка от страна на майката е най-добрия вариант. това може да стане преди, по време и след развода. Няма за къде да бързате с развода. след като не постигате съгласие по въпроса за жилището, не се стремете към развод по взаимно съгласие. След развод по чл.99, ал.1 - по вина предизвикайте делба. Но ако през това време заведе майка Ви иск за разваляне на договора за прехвърляне право на собственост срещу гледане и издръжка, може да спрете делото за делба и да изчакате изхода
Роси

въпрос

Мнениеот Валя » 03 Фев 2006, 10:14

Благодаря Ви,Роси!!!!
Направих си консултация с местни адвокати и разбрах,че това дело,каквото и да прави съпруга ми,опитвайки се да го протака във времето,не може дълго да остане висящо.Има ли някаква възможност за по-бързо производство за разваляне на договора.
Предполагам,че ако редовно го призоват,ще се опита да поиска гледане на делото в друг град.Не вярвам съдиите да си дадат отвод,но и това допускам вече......
Роси написа:не обърквайте жената. разбира се, че при прехвърляне срещу гледане и издръжка имотът става СИО. Правилно е разбрала, че съпругът й има 1/2 от прехвърленото от майка й, т.е.1/4 от имота. Струва ми се, че един иск за разваляне на договора за гледане и издръжка от страна на майката е най-добрия вариант. това може да стане преди, по време и след развода. Няма за къде да бързате с развода. след като не постигате съгласие по въпроса за жилището, не се стремете към развод по взаимно съгласие. След развод по чл.99, ал.1 - по вина предизвикайте делба. Но ако през това време заведе майка Ви иск за разваляне на договора за прехвърляне право на собственост срещу гледане и издръжка, може да спрете делото за делба и да изчакате изхода
Валя

Мнениеот Гост » 03 Фев 2006, 20:28

Valia, iskam da ti napisha nesto na tema vrachvane na prizovki.
Imah sluchai, v koito se opasiavah, che otsrestnata strana niama da prieme prizovkite.Postapih, kakto me posavetva advokata mi - vseki notarius raboti s oipredeleni prizovkarki.Prizovkarkata( s kojato beshe napravena predvaritelna ugovorka) otide v 7 chasa sutruinta, zaedno sas svoja poznata( svidetel). toi , zazbira se, otkaza da ja prieme, no, sled kato ima svidetel, pokanata se vodi vrachena.
Гост

страхотна идея

Мнениеот Валя » 08 Фев 2006, 14:33

Хиляди благодарности.Ще имам предвид тази помощ:))))))
Сега имам проблем с адвокат.От колегията само ми отказват възможно най-интелигентно.Опитвам се да ги разбера,но би било по-добре да ми кажат причините директно.В повечето случаи обясненията им се свеждат до това,че били притеснени от изхода на делото за разваляне.А така искали да ми помогнат да защитя интересите си....Наясно съм.Чувството им за колегиалност вероятно се събужда:((((
Anonymous написа:Valia, iskam da ti napisha nesto na tema vrachvane na prizovki.
Imah sluchai, v koito se opasiavah, che otsrestnata strana niama da prieme prizovkite.Postapih, kakto me posavetva advokata mi - vseki notarius raboti s oipredeleni prizovkarki.Prizovkarkata( s kojato beshe napravena predvaritelna ugovorka) otide v 7 chasa sutruinta, zaedno sas svoja poznata( svidetel). toi , zazbira se, otkaza da ja prieme, no, sled kato ima svidetel, pokanata se vodi vrachena.
Валя

Мнениеот nikoll » 08 Фев 2006, 15:06

Kolegi tuk ne stava vapros za darenie. darenieto e bezvazmezdno. Tova e dogovor s prexvarvitelno deistvie - ima zadaljenie.
V dogovora figurira li imeto na maja vi ako ne to zna4i toi nqma prava nad apartamenta za6toto izdrajkata i gledaneto sa daljani samo ot vas
nikoll

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси