начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Вземане на решение за слагане на клетка на мобилен оператор

Казуси за недвижими имоти

Вземане на решение за слагане на клетка на мобилен оператор

Мнениеот Ралица Жекова » 31 Яну 2006, 21:21

Здравейте,

Имам едно спешно питане свързано с поставянето на клетка на мобилен оператор.
Моите съседи в блока са решили да се сложи такава клетка и бих искала да ви попитам, дали такова решение трябва да се вземе с абсолютно мнозинство или обикновенно мнозинство. С други думи, ако само аз не съм съгласна могат ли останалите да вземат решение за поставянето на такова нещо. Да не забравя да спомена, че съм собственик на апартамент, а не наемател.

Благодаря ви предварително за помощта
Ралица Жекова

Мнениеот minci » 31 Яну 2006, 21:33

Могат,защото недвижимия имот се управлява от мнозинството на съсобствениците.
minci
Младши потребител

Няма ли никакъв начин да ги спра?

Мнениеот ??? » 31 Яну 2006, 21:58

Добре няма ли начин да ги спра?
То така излиза, че те могат да си правят каквото си искат.
???

Мнениеот minci » 31 Яну 2006, 22:16

Повече за режима на управление на съсобственост можете да научите от Закона за собствеността и ПУРНЕС /Правилник за уреждане ....../,т.е. ако решението не е взето на общо събрание,което да е свикано и проведено съгласно разпоредбите на правилника,може да го обжалвате в определен срок,ако не е пропуснат.Това е най-лесният начин да ги спрете.Никой мобилен оператор няма да си сложи клетката докато има висящо дело.
minci
Младши потребител

Последно питане

Мнениеот Рали Йорданова » 31 Яну 2006, 22:59

Последно искам да питам в този случай мнозинство значи половината+1 глас нали?
С други думи, ак оимаме 40 апартамента трябва да са съгласни 21?
Рали Йорданова

Мнениеот minci » 31 Яну 2006, 23:08

Отговорът на Вашия въпрос е :

Чл. 43.Общото събрание взема решение, ако в заседанието участвуват, лично или чрез представители, три четвърти от собствениците.
В общото събрание участвуват с право на глас и наемателите при разрешаването на въпроси, които засягат техните имуществени интереси или вътрешния ред на сградата. В този случай общото събрание взема решение, ако присъствуват повече от половината от лицата, които имат право да участвуват в събранието.
Ако при първото свикване не се явят нужното число лица, събранието се отлага за един час по-късно при същия дневен ред и се счита законно, колкото и лица да се явят.
Чл. 44. Общото събрание взема решение с мнозинство, което представлява повече от половината от присъствуващите собственици.
В случая на ал. 2 на предходния член общото събрание решава с мнозинство на гласовете на присъствуващите.
minci
Младши потребител

Благодаря

Мнениеот Рали » 31 Яну 2006, 23:11

Благодаря ви за помощта :)
Рали

Мнениеот гост » 01 Фев 2006, 08:59

По добре се съгласете.Плащат добре и редовно.Ние имаме такава антена на покрива и откакто я имаме си плащаме подръжката на входа(ток,вода,ремонти) без да се караме за пари.
гост

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 10:26

По-добре се съгласете. В нашия вход също ни предлагаха да сложат такава клетка, но ние се отказахме, защото било вредно и те предложиха на съседния вход. Те приеха и сега входа им е перфектен и сега кетката е точно срещу нас :D . Кое е по-вредно в случая ще оставя на вас да прецените.
Гост

!!!

Мнениеот АЛЕКС » 02 Фев 2006, 17:30

Госпожо, заради такива като вас хората от блока не могат да вземат едно разумно решение...
Аз съм домоуправител...Всеки месец когато трябва да събирам пари, направо ми се повръща...Дебна хората като полски пъдар...Ходя по сто пъти да им искам пари...Кой чакал заплата..кой нямал в момента...А сметките за блока трябва да се платят...Предложиха ни да сключим договор с мобилен оператор...Голям зор видях докато събера нужните подписи...хората, които най-трудно даваха пари, тъкмо те бяха най-голямата опозиция...Най-накая успях да се преборя...Всеки месец си постъпва определена сума по банкова сметка...Плащам всички разходи без да занимавам никой...Събрах известна сума и извиках една бригада майстори...Боядисаха входа отвътре - стени, парапети...всичко...Сложихме луксозна входна врата...Оправихме таблото със звънците...Абе входа ни заприлича на истинско жилище...Сега събирам пари за ремонт на покрива...Ако не беше мобилния оператор, щяхме да си тънем в лайна и да си живеем в мизерия - надраскани и охлузени стени...разбита врата...разбито табло с висящи кабели на звънците...Абе - позната гледка....
А дали са вредни антените? - Ами то кое не е вредно...Въздухът в центъра на всеки град е вреден...Храната която си купуваме е вредна...Всичко е вредно...щом тези антени ги слагат в цял свят, защо да не ги слагаме в България? Навсякъде имат мобилни телефони и навсякъде технологията е една и съща...Защо се правим на малоумници?....Прост народ сме, ...............Като ти искат, не даваш...Като ти дават, не взимаш.....Ега ти простотията.....Искаме да си говорим по мобилни телефони...Е, няма как да стане без антени по покривите....
АЛЕКС

Мнениеот kontrol » 02 Фев 2006, 18:04

Рали Йорданова написа:Последно искам да питам в този случай мнозинство значи половината+1 глас нали?
С други думи, ак оимаме 40 апартамента трябва да са съгласни 21?
minci написа:Отговорът на Вашия въпрос е :

Чл. 43.Общото събрание взема решение, ако в заседанието участвуват, лично или чрез представители, три четвърти от собствениците.
В общото събрание участвуват с право на глас и наемателите при разрешаването на въпроси, които засягат техните имуществени интереси или вътрешния ред на сградата. В този случай общото събрание взема решение, ако присъствуват повече от половината от лицата, които имат право да участвуват в събранието.
Ако при първото свикване не се явят нужното число лица, събранието се отлага за един час по-късно при същия дневен ред и се счита законно, колкото и лица да се явят.
Чл. 44. Общото събрание взема решение с мнозинство, което представлява повече от половината от присъствуващите собственици.
В случая на ал. 2 на предходния член общото събрание решава с мнозинство на гласовете на присъствуващите.

Освен горният текст от ЗС, обърнете внимание и на чл. 7ь от ПУРНЕС:
(Нов - ДВ, бр. 76 от 1978 г.) (1) В общото събрание собственикът на един или повече самостоятелни обекти (жилище, ателие, гараж и др.) има един глас. Съсобствениците имат заедно един глас. При съпружеска имуществена общност съпрузите заедно имат един глас. Правото на глас се упражнява от съсобственика, съпруга или техен представител, който присъствува на събранието.
(2) Другите обитатели в едно жилище, ателие, гараж и др. имат един глас.

Иначе най-добрият начин е да им покажете на събранието, какви са негативите според Вас и да ги убедите.
Интересно е да ги споделите и с нас.
kontrol
Активен потребител

Следва втори тур

Мнениеот Ралица Жекова » 02 Фев 2006, 22:26

Ще има следващо събрание, защото съседите са се светнали, че трябва да го направят по правилата с писмени покани до всички три дена предварително. Иначе те тъхомълком си бяха събрали вече необходимите 21 подписа и явно са мислели, че всичко им е вече готово. Но тъй като ние изказахме противоречието си са видяли, че няма да могат да им минат така нещата.
Ще видим, какво ще стане нататък.
Иначе на АЛЕКС ще му кажа, че за разлика от при тях при нас входните такси щяли да си останат, така че изобщо да не изтъква пред мен този плюс. А и бих искала да го попитам, каква е сумата, за която са си дали покрива под наем? Много ми е интересно, защото тук ме убеждават, че е много хубаво да те облъчват за 500 лева.
Ралица Жекова

Мнениеот Мобилен оператор » 03 Фев 2006, 00:44

500 лв. за облъчване?!?!?!?!?
Антените, които монтираме АЗ и моя екип както и колегите от М-тел и Глобул и т.н оператори са - 120 градуса по хоризонтално излъчване и 90 градуса, и двата модела са по вертикал 10-12 градуса, което след кратка справка и сметки /мисля синус или косинус беше аз не съм математик, а управител на фирма/ показва, че под антената излъчването е по малко от колкото на 150-450 метра от нея.
Аман от селяци, които ми искат по 300-400 долара на месец, а досега са нямали пари да си плащат кабелна телевизия по 12-15 лева.
АНТЕНАТА НА БЛОКА ВИ КАКВАТО И ДА Е НЕ Е ПО ВРЕДНА ОТ ТЕЛЕФОНЧЕТО, С КОЕТО ЩЕРКА ВИ СИ ГУКА С ПРИЯТЕЛЯ Й ПРЕЗ 30 МИНУТИ.
Напомняте ми за една женица, която ме молеше докато е в дома, да спирам СОТ-а защото датчиците, които са инфрачервени я облъчвали.
ХОРАТА СА ДАЛИ ВАРИАНТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД ЗА БЛОКА, ОТ КОИТО ВСИЧКИ ЩЕ ИМАТ ПОЛЗА. НО НЕ вие не искате, ами ...... ВИ. Дано колегите не сложат точно на вашия блок.
Много е вероятно всички около вас да ви завидят и да ви осъдят за това, че облъчването на 200-300 метра е по-голямо от колкото във вашия блок. Като имате достъп до Интернет ами вземете попитайте някой, който се занимава с това, попитайте мобилния оператор какви са излъчванята и какви са характеристиките на антените.
И на края Вие имате ли микровълнова печка?
А сега питаите някой за нейните излъчвания!
Мобилен оператор

аз също съм против

Мнениеот ianica » 03 Фев 2006, 16:31

При нас сложиха такива антени и то точно над мен/аз съм наемател на общинско жилище/не съм се съгласявала,но и никой не ме е питал получили са разрешение от общината. Плащаме си всички сметки за входа-дори искат да увеличат цената на студената вода на 90ст. на кубик.Не се съгласявайте.А що се отнася за облъчванията те не са никак за пренебрегване,аз съм инженер по професия така, че може да ми имате доверие.Дано да успеете да се преборите.Стискам Ви палци.
ianica
Младши потребител

???

Мнениеот Ралица Йорданова » 05 Фев 2006, 20:15

Мобилен оператор написа:500 лв. за облъчване?!?!?!?!?
Антените, които монтираме АЗ и моя екип както и колегите от М-тел и Глобул и т.н оператори са - 120 градуса по хоризонтално излъчване и 90 градуса, и двата модела са по вертикал 10-12 градуса, което след кратка справка и сметки /мисля синус или косинус беше аз не съм математик, а управител на фирма/ показва, че под антената излъчването е по малко от колкото на 150-450 метра от нея.
Аман от селяци, които ми искат по 300-400 долара на месец, а досега са нямали пари да си плащат кабелна телевизия по 12-15 лева.
АНТЕНАТА НА БЛОКА ВИ КАКВАТО И ДА Е НЕ Е ПО ВРЕДНА ОТ ТЕЛЕФОНЧЕТО, С КОЕТО ЩЕРКА ВИ СИ ГУКА С ПРИЯТЕЛЯ Й ПРЕЗ 30 МИНУТИ.
Напомняте ми за една женица, която ме молеше докато е в дома, да спирам СОТ-а защото датчиците, които са инфрачервени я облъчвали.
ХОРАТА СА ДАЛИ ВАРИАНТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД ЗА БЛОКА, ОТ КОИТО ВСИЧКИ ЩЕ ИМАТ ПОЛЗА. НО НЕ вие не искате, ами ...... ВИ. Дано колегите не сложат точно на вашия блок.
Много е вероятно всички около вас да ви завидят и да ви осъдят за това, че облъчването на 200-300 метра е по-голямо от колкото във вашия блок. Като имате достъп до Интернет ами вземете попитайте някой, който се занимава с това, попитайте мобилния оператор какви са излъчванята и какви са характеристиките на антените.
И на края Вие имате ли микровълнова печка?
А сега питаите някой за нейните излъчвания!

Първо нека не се обиждаме. Второ аз си плащам сметките за кабелна телевизия редовно и изобщо не ме итересува, колко пари ще ни предложат, защото и 1000 долара да са пак няма да се съглася. А довода, че аз няма да се облъчвам, но пък съседите здраво ще се пържат не мисля, че е разумно дори да се споменава. Интересен е също факта, че във Франция например се вземат мерки такива клетки да не се слагат в близост до жилищни сгради.
Ралица Йорданова

!!!

Мнениеот АЛЕКС » 06 Фев 2006, 14:26

Не искам никого да обидя...Но все пак си мисля, че Ви гони яко параноята...Не мисля, че има вредно облъчване...Доста неща съм изчел по темата...Някои специалисти казват, че облъчването, което причинява мобилния телефон докато говоРим по него, е много по-силно и вредно от облъчването на антените....И още нещо - ако антената излъчва надолу, няма да има ефект от нея...Тя си излъчва насочено...Четох, че ако застане човек пред антената и стои там 8-10 часа, тогава има вредно влияние....И пак Ви казвам, мобилните оператори в България не използват българска техника...апаратуата е на "Моторола", "Сименс", и др....Същата апаратура се използва и в останалия свят...а там имат много по-сериозна опозиция - има специално регистрирани организации за защита правата на хората от тази "напаст"....:))))))))
АЛЕКС

;)))))

Мнениеот АЛЕКС » 06 Фев 2006, 14:50

Ужас!!!! Мен ме облъчват за 350лв.....А по въпроса с изразходването на парите - това си е въпрос на решение на общото събрание...Както се разберете, така ще си харчите парите...Вие сте късметлии, че са Ви предложили да Ви облъчват за 500лв....
Стискам палци на останалите от блока да спечелят битката, т.е. да не успеете да се преборите и да Ви сложат антени на покрива..:))))))... Ако решенията се взимаха със 100% мнозинство, нищо нямаше да се случва...пълен застой....все щяха да се появяват такива "консерви", които да спират прогреса....
Вие сигурно през лятото не ядете пресни зеленчуци....Направо бъкат от нитрати...!!!!!!! Майкъл Джексън също страда от мания за изолиране от всичко вредно...Вижте го на какво прилича...!!!:))))))) Дядо ми е на 80 години и изглежда много по-добре...:)))))
АЛЕКС

Назад към Имотни казуси