начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дарение - или някаква друга идея?

Казуси за недвижими имоти

Дарение - или някаква друга идея?

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 15:14

Здравейте - може ли някой да ми даде съвет - искам да прехвърля мои имот на децата си (целта ми е да не се води на мое име известен период от време ): Под каква форма да го направя , за да мога да си го варна обратно без проблем - дарение, срещу гледане или някаква друга форма.Децата ми са пълнолетни.
Благодаря предварително, ако някои ми отговори.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 10:09

Molia za savet - moje li niakoi pone da mi kaje - ako napravia darenie, moja li da go razvalia kogato iskam.
Гост

Мнениеот Никой » 01 Фев 2006, 10:31

Не! чл.227 от ЗЗД изрично посочва основанията, на които може да се иска отмяна на дарението и те са свързани с тежки посегателства над личността на дарителя.Освен това развалянето става само по съдебен ред. Тези предпоставки обаче не се отнасят за обичайните и възнаградителни дарения.
Никой

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 10:55

A kakva druga forma ima, s kojato moga da si go varna obratno.
Kakto pisah v nachaloto - izvesten period ot vreme ne iskam imota da se vodi na moe ime.
Blagodaria predvaritelno
Гост

Мнениеот Никой » 01 Фев 2006, 11:03

Фиктивна покупко-продажба, която прикрива дарение!
Никой

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 11:26

Ako napravia ,, prodajba"; sled tova ne moga da si varna imota obratno - stava vapros za zemia, a az sam chujd grajdanin - ne moga da kupuvam zemia.
Druga idea?
Гост

Мнениеот !?! » 01 Фев 2006, 11:37

Чудя се на акъла на тези, които задават въпроси тук - най-вече по-сложни въпроси, които предполагат запознаване с документи от страна на отговарящия. Пари ли нямат тези хора, тарикатлък ли е това нямам идея.
Още повече ме учудват колегите, които изстрелват 100 % убедени отговори на поставените въпроси - вие да не сте врачки, бе колеги? Дата и място на раждане - и хоп отговорът готов, хвърлихме боба!
Всичко това е несериозно, а адвокатите направо се подиграват със себе си!
Тоя пък тук направо нарежда - друга идея. Другата идея, като си платиш!
!?!

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 11:47

Blagodaria - vzeh si belejka.Mnogo se izviniavam, che sam zasegnala niakoi s vaprosa si.
Гост

Мнениеот Никой » 01 Фев 2006, 11:49

Подкрепям мнението на госта, а за това че се изсрелват 100% убедени отговори не бъди толкова сигурен. Все пак е форум за дискусии, а не адвокатска кантора. За по-подробна информация се плаща!
Никой

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 12:18

Kam !?! -
Horata, koito iskat savet ot foruma, ne go praviat nepremenno zastoto iskat da spestiat pari.Poniakoga iskat da znajat ima li smisal ili ne da se obarnat kam advokat.
Logochno e da se smiata, che ako napravia prodajba ili kakvoto i da e, tova triabva da mine prez advokat, na koito ste bade plateno.( Moje sluchaino da popadna na vas!)
I drug pat sam se obrastala za savet kam foruma, i sprored otgovora, sam se obrastala kam advokat ili ne.
Koi ne -advokat ima pravo da zadade vapros vav foruma i koi ne?

kam Nikoi - blagodaria za vnimanieto i se izviniavam
Гост

Мнениеот Никой » 01 Фев 2006, 12:32

Няма защо! В случая наистина ще се наложи да потърсите съвета на адвокат.
Никой

Мнениеот м » 01 Фев 2006, 21:09

Моят съвет е да с еобърнете направо към нотариус, все пак и те дават съвети, разясняват и таките за изготвяне на документите са едни и същи с тези на адвокатите.Освен това са много по-компетентни
м

Назад към Имотни казуси