начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Спешен случай-Прекратявне на договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Спешен случай-Прекратявне на договор

Мнениеот Гост » 27 Яну 2006, 22:58

Здравейте, работодателят ми не ми е изплащал трудово възнаграждение за последните два месеца и междувременно си намерих нова работа но за да ме назначат трябва да ми е прекратен договора на настоящата. Предизвестието е три месеца но ако подам молба за прекратяване поради неизплащане на заплатата за колко време от подаването й ще бъде прекратен трудовият договор. От новата фирма ми казаха че трудовата ми книжка трябва да е завършена в деня на назначаването ми - 01.02.2006 г. възможно ли е да успея въобще ???
Гост

Мнениеот monteskio. » 27 Яну 2006, 23:08

Да.Възможно е. За целта се консултирайте с адвокат специализиран в областта на трудовото рпаво.

УСПЕХ!
monteskio.

Мнениеот Нова » 28 Яну 2006, 11:31

Аз имам подобен въпрос като твоя - незнам при подаване на молба за напускане поради неизаплащане на заплати, колко време ще ме бавят с освобождаването от работа за да мога да започна нова.

Ще се радвам ако някои със подобен проблем ни отговори.
Нова

otg.

Мнениеот harmaiani » 28 Яну 2006, 11:44

Основанието за прекратяване на трудовия Ви договор е В Кодекса на труда: Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване.
Т.е. достатъчно е само писменото уведомяване на работодателя, за да се прекрати автоматично ТД. Искайте входящ номер на уведомлението си.
harmaiani

Мнениеот Никой » 28 Яну 2006, 11:45

Можете да прекратите трудовото правоотношение без предизвестие и то веднага на основание чл. 327, т. 2 от КТ.
Никой

Мнениеот Гост » 28 Яну 2006, 12:00

Много благодаря на всички, които се отзоваха по този проблем. Може да съм спокоен че в деня на подаването на молбата или на следващия трудовият ми договор ще бъде прекратен.
Гост

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 13:20

Консултирайте се с адвокат в областта на трудовото право.
Гост

Мнениеот Ем » 31 Яну 2006, 16:03

Само да Ви предупредя когато подавате заявлението за прекратяване на трудовия Ви договор на посоченото основание от КТ да си запазите екземпляр от същото за себе си и да поискате да му сложат изх. №- съветвам Ви от съвсем прагматична гледна точка. Даже ако имате възможност водете си някой за свидетел когато подавате заявлението. Има шанс, ако сте попаднали на кофти работодател един ден да унищожат това заявление и да Ви уволнят дисциплинарно. Имала съм в практиката си такива случаи.
Ем

Назад към Трудово право