- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешен случай-Прекратявне на договор
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Спешен случай-Прекратявне на договор
Здравейте, работодателят ми не ми е изплащал трудово възнаграждение за последните два месеца и междувременно си намерих нова работа но за да ме назначат трябва да ми е прекратен договора на настоящата. Предизвестието е три месеца но ако подам молба за прекратяване поради неизплащане на заплатата за колко време от подаването й ще бъде прекратен трудовият договор. От новата фирма ми казаха че трудовата ми книжка трябва да е завършена в деня на назначаването ми - 01.02.2006 г. възможно ли е да успея въобще ???
- Гост
otg.
Основанието за прекратяване на трудовия Ви договор е В Кодекса на труда: Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване.
Т.е. достатъчно е само писменото уведомяване на работодателя, за да се прекрати автоматично ТД. Искайте входящ номер на уведомлението си.
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване.
Т.е. достатъчно е само писменото уведомяване на работодателя, за да се прекрати автоматично ТД. Искайте входящ номер на уведомлението си.
- harmaiani
Само да Ви предупредя когато подавате заявлението за прекратяване на трудовия Ви договор на посоченото основание от КТ да си запазите екземпляр от същото за себе си и да поискате да му сложат изх. №- съветвам Ви от съвсем прагматична гледна точка. Даже ако имате възможност водете си някой за свидетел когато подавате заявлението. Има шанс, ако сте попаднали на кофти работодател един ден да унищожат това заявление и да Ви уволнят дисциплинарно. Имала съм в практиката си такива случаи.
- Ем
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|