начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Неплатен отпуск по майчинство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатен отпуск по майчинство

Мнениеот Jane » 23 Яну 2006, 02:56

Интересува ме какви документи се подават за ползване на неплатен отпуск по майчинство.
Детето ми е на 2г. и 7м. След изтичане на платения отпуск започнах работа, но сега искам да ползвам неплатен отпуск до навършване на 3-годишната му възраст.
Казаха ми, че в сайта на НОИ било дадено подробно-образци на декларации, молба, нещо, което се подава от бащата.... но не успях да намеря нищо.
Ще бъда благодарна, ако можете да ми дадете линк или пък друга информация по въпроса.
Благодаря! :)
Jane

Мнениеот Гост » 03 Фев 2006, 22:03

С изменението на КТ неплатеният отпуск е в размер на 6 месеца, до навършване на 8 години на детето, които могат да се ползват изцяло или отчасти -чл. 167а. Ако съпругът ви е на трудов договор може да ползвате и неговите 6 месеца, с негово съгласие. Редът и начинът се определят с Наредба на МС - за работното време, почивките и отпуските.
Гост

lklklk

Мнениеот iopioi » 03 Фев 2006, 23:06

jkhkhhkhhk
iopioi

Назад към Трудово право