начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Made in България нотариуси, адвокати, съдии, прокурори

Казуси за недвижими имоти

Made in България нотариуси, адвокати, съдии, прокурори

Мнениеот Рокада » 16 Яну 2006, 04:43

Елате и вижте какъв смях и позор са Българските нотариуси, адвокати, съдии, прокурори, служби по вписвания и агенции за недвижими имоти (или може би става въпрос за случайност и изключения, дано е така, ама се питам защо един неможа да си свърши работата както трябва в моя случай).
И все пак след като прочетете сайта очаквам Вашите мнения и насоки, те са ценни за мен. Много пъти съм получавал компетентни съвети от този форум за което искрено Ви благодаря.

http://www.atruestory.hit.bg
Рокада

Мнениеот гост » 16 Яну 2006, 10:05

Прочетох историята...Срам за юристите!!! и мъка за гражданите... :cry: Кошмарна държава
гост

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 17:07

Уважаеми господине,
току що прочетох внимателно историята Ви (с всички документи) и честно да си призная - стана ми изключително тъжно! Аз самата съм юрист :oops: , но не се занимавам с вещно право. Поради това и не бих могла да Ви бъда полезна. Иначе, съвсем откровенно, бих направила всичко възможно за да Ви помогна! За съжаление много от колегите ми имат претенци без съответното покритие. Считат, че е под нивото им да кажат, че са некомпетентни в определена област, а после бягат от отговорност! А никой не може да е компетентен навсякъде! Понякога, в такива случаи като Вашият, ми се иска да си скъсам дипломата!
Едва ли това ще Ви помогне, но понеже разказа Ви ме накара да се замисля и да си дам някаква равносметка, пиша това само за да изразя моята морална подкрепа. И да Ви пожелая успех!
Гост

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 21:42

Уважаеми Господине,
Мога да Ви нарека и брат по съдба! Не искам да Ви отчайвам, но борбата с правосъдната система е предварително обречена на неуспех. Аз го изпитвам в момента, защото също водя имуществени дела. Никога не съм предполагал, че тази система е толкова затънала в корупция и некомпетентност. Представата ми за съдебната система /преди да се докосна до нея/ беше формирана от филмите - достолепни, неподкупни, справедливи и мислещи, добре подготвени професионалисти, градящи авторитет с добре аргументирани, съобразени със законите и най-вече с човешкия фактор решения. Адвокати, които със зъби и нокти се борят да защитават правата на клиентите си. В България такова животно нема! Пиша България като територия, защото като чета и Вашия казус, все повече се убеждавам, че такава държава няма. Убеден съм, че има и съвестни адвокати и съдии, но изглежда са толкова малко, че вероятността да попаднеш на такива клони към 0 - особено в районните съдилища.
Има една малка надежда - Върховен съд. Много решения на районни и окръжни съдилища по имуществени въпроси/такива съм чел/ са отменени от ВКС. Това със сигурност означава според мен, че там работят достойни и квалитетни съдии. Само че, до тази " надежда" пътят е дълъг и скъп. Не всеки може да си го позволи. А кой ти оценява отрицателните емоции, разочарованията, душевните рани, които ти нанасят. Не че много ти помогнах с това, което написах, но дано тези неща ги прочетат хората от които зависят твоята, моята и редица други човешки съдби. Искрено ти желая успех!
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 00:04

Предлагам Вуду магии срещу мошеници като Г-н Язваджев. Ефектъ е поразителен ( има повече полза от това да се разчита на съдебната система )
Гост

демографска криза

Мнениеот danni » 17 Яну 2006, 10:22

Приятелю, не мога да ти помогна, защото не знам как. Днес, обаче, четох в Sofia Echo, че на срещата на националния съвет по сигурност, е направено предложение, да се предприемат няколко стъпки, с цел да се предотврати демографската криза в България. Едната от идеите е да се привлекат българите, които живеят в чужбина. Аз живея в чужбина от две години със съпруга си, който е чужденец, и който много обича България и има желание да поживее там. Аз също обичам България, но само като ми спомене да се преместим да живеем там, ме полазват тръпки не само по гърба, но по цялото тяло и косата ми се изправя. А знаеш ли колко роднини и приятели съм оставила там и колко ми липсват :cry: Може би, приятелю, трябва да изпратиш имейл на президента с линк към твоята интернет страница и той да се запознае. Защото хората, които живеят в чужбина, може и да инвестират или да се свържат с чужденци, които биха искали да инвестират в България. На тях не им трябват толкова много работни места, защото вероятно биха могли да създадат работни места, но кой смее да се бори с този звяр - българската простотия, злоба и безхаберие. Аз непрекъснато търся начини, ровя по интернет, за да намеря финансиращи организации и да разработя проект за България, но честно казано, ме е страх, че дори и да намеря, няма да мога да се справя в тази бъркотия и ще си пропилея времето и собствения си живот.

Пожелавам ти успех! Дано се намерят качествени хора да ти помогнат в разрешаването на тези абсурдни проблеми.

Вестникът е за чужденци и е на английски. Надявам се да разбирате английски и да можете да прочетете статията, но е възможно тази среща и предложенията да са отбелязани в българската преса. Не знам.
http://www.sofiaecho.com/article/strate ... 88/catid_5
danni
Младши потребител

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 15:29

Uvajaemi Gospogine,
prochetoh vnimatelno vsichko - - chuvala sam za vsiakakvi vazmojni sluchai na bezzakonie v Bg. no tova nadminava vichko.

Po povod napisanoto ot danni- az sasto jiveja ot dalgi godini v chujbina - prochetenoto tuk , a i mnogo drugi podobni sluchai me nakara mnogo da se zamislia na temata ,, nostalgija kam Bg."
Predi vreme nash prijatel - chujdenez ,sasto reshi da investira v Bg . No mi se sluchi sastata sluchka - probraha mu parite i go izgoniha, a balgarskite mu advokati vzeha ot nego neverojatni honorari za greshnite saveti, koito mu dadoha.. Sramuvah se, che v Bg, e vazmojno tova, kato nauchih za negovija sluchai. Predpolagam, che ne e propusnal da spodelil opita si s drugi negovi sanarodnizi.

Jelaja Vi uspeh - pishete, ako ima razvitie na nestata.
Гост

Мнениеот Юрист в България » 17 Яну 2006, 16:09

Изказвайки съчувствието си към одисеята на питащия, някак си не можах да разбера защо темата се експонира като резил за България. Нима считате, че в т.нар. "бели" европейски страни няма продавачи-мошеници, недобросъвестни агенции и корумпирани нотариуси. И че там няма такива дела? За съда не говоря. Просто делото още не е свършило и не се знае резултата. Вярвам, че "там" подобни случаи са по-малко. Но ги има. И някак не вярвам, че техните хора, ако са в тази ситуация ще счетат, че това е "Made in UK" резил или нещо такова.....
Юрист в България

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 17:02

Прав сте няма да е "Made in UK", защото е UK. Може би заглавието ще е "unbelievable, but true" или нещо от сорта....Не че не може да се случи, НАВСЯКЪДЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО, но престанете да се "самоуспокоявате" че и на запад такива неща се случват. То и в пустинята израства стрък трева, но.... НЕ ГОРА, а такова е горе долу съотношението Запад/България!
Гост

към Дани

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 17:10

Защо "се срещаш" с подобни хора само по форумите?! Някакси жалко, защото, четейки какво пишете, си мисля, че имаме обща тема на разговор.

Ние също живеем от много години на Запад. И ще инвестираме в България, защото вярваме че това има бъдеще. Не е лесно, но лесните неща вече са "заети".
Ама сега как да се обърнеш към хора със сериозни намерения, интелект и възможности!?! Ако започнеш да им пишеш по форумите най-много да се "свържеш" с куп "нежелани многознайковци" или да създадеш впечатлението също на някой мошеник... Много трудна ситуация...
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 17:27

Какво да Ви кажа според мен първоинстанционното решение си е съвсем правилно, учудвам се, че в насрещния иск не са включени и направените от вас подобрения в имота.
Няма да се притеснявате, ако следващите инстанции потвърдят решението на районния съд, ще предявите иск за неоснователно обогатяване срещу ищците и ще си възстановите заплатените от Вас суми с лихвите.
Това е моето мнение макар, че отстрани всичко изглежда много по - просто отколкото когато си потърпевш.
Гост

Мнениеот mutsa » 19 Яну 2006, 13:26

Ама как ще е правилно решението!? Абсолютно не е вярно, че продавачът не може да си запази правото на собственост върху земята и да продаде само етаж с право на строеж. Това се прави непрекъснато. Ами аз имам за продаване цяла сграда с апартаменти. Част от тях ще продам на чужденци заедно с правото на строеж, а други - на българи с право на собственост върху земята / ако искат/. А възможно е някакви ид.ч. от правото на собственост да остане и у фирмата - продавач.
mutsa
Потребител

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:55

Според мен има няколко разрешения на вашия проблем и те са:

1. инвалидна количка;
2. психиатрично отделение - вследствие на удар с нещо тежко по малкия мозак (който се намира в задната част на главата);
3. "разходка" в гората с цел разширяване на отворите и тестване издръжливостта на Петър към широки и твърди предмети;
4. гробница на края на града;

Последния изключителна крайност и не е за препоръчване ако имате високо съдаржание на чувство за съвъст, тъй като бихте могли да бедете подложени на само-угризения.

Дано успеете без прилагането на тези методи, което ми се струва почти невъзможно като виждам мръсните удари на Язвадиеви които използват.
Гост

Мнениеот Редовен читател » 19 Яну 2006, 15:26

Макар да е тема за нов разговор, моля за мнение по твърдението по-горе, което се опасявам, че е от човек, нямащ мищо общо с правото, вменил си правото да разделя, да владее и да решава на кого какво парче земя да подаде от парцела, на който е построил блока си, пък и правила да си измисля.
mutsa написа:Част от тях ще продам на чужденци заедно с правото на строеж, а други - на българи с право на собственост върху земята / ако искат/. А възможно е някакви ид.ч. от правото на собственост да остане и у фирмата - продавач.

Доколкото знам (също не съм юрист, като цитираната личност, но поне съм попрочел тук-там) в днешно време жилищата могат да се продават само със съответен процент от иделаните части на парцела, върху който е построена сградата. И считам за абсурдна приумицата фирмата-строител, в качеството си на Продавач, да си запазва правото на собственост в/у част от терена. Този терен трябва да е разпределен между собствениците на отделните имоти.
Ако случайно някой член на някой закон сочи, че "строителят" може да си притежава земята под продадените апартаменти и че може да си решава на кой да даде и на кого - не по късче земя, моля насочете ме, господа юристи, защото този въпрос живо ме интересува.
Ами ако се окаже, че както непрекъснато гинат и се преименуват и трансформират строителните фирми, фирмата "изчезне", значи ли това, че тази земя остава ничия? Не, не вярвам закона да е разрешил такова нещо.
И като още веднъж се извинявам за отклоняването на темата, искам да изразя моралната си подкрепа и съчувствие към Рокада във връзка с одисеята, явно трудно ще се види края. Описаните "мъки" ме стресират и ми внушават идеята, че дори на становищата на институции с висок авторитет, като нотариуси и съдилища, трудно може да се гледа като на категорични и най-компетентни, и че явно човек би се чувствал най-защитен и уверен в действията си, ако самия той е имал възможност да изчете всичките купища закони, правила, норми и казуси от абсурдната действителност. Да, ама не може човек да е специалист по всичко и всички да сме пекани юристи, доктори, компютърни специалисти, зидари, паркетаджии, при повечето от които професии, ако някой не си свърши работата, ефекта е видим, има си санкции, неустойки, ако ще и "поправки до дупка", ама влезеш ли в правния лабиринт - излизане няма.
Желая успех на Рокада! Ще следя хода на историята с интерес.
Редовен читател

Мнениеот mutsa » 19 Яну 2006, 18:51

Първо - абсолютно подкрепям Рокада и му желая здрави нерви за това, което е започнал. Второ - имам доста общо с правото. Трето - не решавам аз на кого какво ще продам, а законът ме ограничава. Всички колеги знаят, че чужденците, ако не регистрират фирма в България могат да закупят апартамент например само със съответните ид.ч. от правото на строеж върху земята. В този случай земята остава собственост на продавача, който освен да й плаща данъка за нищо друго не може да я ползва.
Идеята ми беше, че решението е неиздържано, че човекът е попаднал на скапан съдия, на скапан районен прокурор и на скапан окръжен такъв.

А сега, до Рокада : в нотариалният акт за продажба каква цена записахте - действителната или данъчната оценка?
mutsa
Потребител

И без това си се набутал

Мнениеот Baj Fidan » 19 Яну 2006, 19:10

Даваш още малко пари, едни здрави момчета натъртват здраво Пешо и забравяш за проблема. Ако Пешо продължи - втора порция и вярвай ми няма и през ум да му мине да те безпокои. А, и адвоката му да не пропуснеш - явно той е инициаторът
Baj Fidan

Случаят е ясен!

Мнениеот Проумял » 19 Яну 2006, 19:22

Ако не се лъжа става въпрос за Хасково - и други измамени има от т.н.Язваджиеви. И пълно безхаберие от т.н.правораздавателни органи!
Проумял

Мнениеот pinkopanter » 19 Яну 2006, 20:15

Същевременно обаче Пешо също решава да си разреши проблемите и също изпраща някакви яки момчета, така идеята за разрешаване на казуса със сила не я подкрепям.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 18:48

pinkopanter написа:Същевременно обаче Пешо също решава да си разреши проблемите и също изпраща някакви яки момчета, така идеята за разрешаване на казуса със сила не я подкрепям.

Ама какви проблеми има пък пешо да разрешава или става въпрос за тези дето той е създал. Не си мислете, че здравите момчета нямат ум и не разсъждават.
Гост

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 23:45

ooo тези здрави момчета не разсъждават изобщо, и да искат и да не искат, нямат с какво. :lol: При тях има само едно правило, който плаща той казва какво да се прави :wink:
Гост

Следваща

Назад към Имотни казуси