начало

Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения) Приложимост на правилото ne bis in idem относно определенията по допустимостта на иска (процесуалните решения)

Кои са най-добри съдии и прокурори

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот гост » 18 Яну 2006, 19:56

Предложилият темата явно прави констатации, а не задава въпрос. Да оставим настрана личните пристрастия. Да оставим настрана и написаните за коректив правила. Нека ги позавъртим от чисто практична и професионална гледна точка. Добър професионалист /без значение съдия или прокурор, следовател/ е този който: 1. Не изпълнява поръчки; 2. Не се облагодетелства от властта си; 3. Познава добре материята по която се явява в зала в частност познава добре делото си; 4. Чете и се самообразова; 5. Защитава тезата си чрез силни юридически аргументи; 6. Коректен е към колегите си и други от гилдията, които имат контакт с него.
Който иска може да добави още точки и подточки :D Я да видим сега колко имена ще издържат на тази проверка :D
гост

Мнениеот гост » 18 Яну 2006, 19:56

Предложилият темата явно прави констатации, а не задава въпрос. Да оставим настрана личните пристрастия. Да оставим настрана и написаните за коректив правила. Нека ги позавъртим от чисто практична и професионална гледна точка. Добър професионалист /без значение съдия или прокурор, следовател/ е този който: 1. Не изпълнява поръчки; 2. Не се облагодетелства от властта си; 3. Познава добре материята по която се явява в зала в частност познава добре делото си; 4. Чете и се самообразова; 5. Защитава тезата си чрез силни юридически аргументи; 6. Коректен е към колегите си и други от гилдията, които имат контакт с него.
Който иска може да добави още точки и подточки :D Я да видим сега колко имена ще издържат на тази проверка :D
гост

Re: Кои са най-добри съдии и прокурори

Мнениеот istinata » 18 Яну 2006, 20:21

Мим написа:Най-добър съдия в професионален смисъл в РС-Пазарджик е съдия Комсийски, а в ОС-Пазарджик - съдия Янева и съдия Стоянов.
Най-добър прокурор в ОП- Пазарджик прокурори Малинов и Панков!
А в РП-Пазарджик няма добри прокурори! :?

Когато искаш да похвалиш някого, не го забърквай със "съдия" Янева. 8)
istinata
Младши потребител

А КОИ СА НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ СЪДИИ?????

Мнениеот ГЛУПАК » 18 Яну 2006, 21:19

А кои са най-корумпираните съдии и прокурори, а?
А кой е най-корумпирания съд?
А кой е най-корумпирания кмет?
А коя е най-корумпираната държава?
ГЛУПАК

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 10:39

Най-добрите съдии са в Смолян, Червен бряг и Чепеларе! :lol:
Гост

Мнениеот IzSledovatel » 21 Яну 2006, 00:07

1. Не изпълнява поръчки? А това съм аз, бе.
2. Не се облагодетелства от властта си?Тъй, тъй, затънал съм с тия заеми от банките.
3. Познава добре материята по която се явява в зала в частност познава добре делото си?В зала не ходим, ама делото аз съм си го написал.
4. Чете и се самообразовал. И това е вярно!
5. Защитава тезата си чрез силни юридически аргументи. Отвсякъде е вярно.
6. Коректен е към колегите си и други от гилдията, които имат контакт с него. Коректност ми е второто име. Мълча си като риба каквото съм видял и чул за колегите. Само като пийна псувам малко повечко, за което се извинявам най чистосърдечно в този форум.
Значи- добър професионалист съм според тия критерии. Но съм далечко от най- добрите. Нейсе, нали върви заплатата. 8)
IzSledovatel

Мнениеот a_morosa » 24 Яну 2006, 13:04

Забрави, колега Изследовател. Не сме на мода, вече. Ще ни впишат като бързо изчезващ вид.На кой му пука кой какъв професионалист е?Ти такива виждаш ли?
a_morosa

Предишна

Назад към Съдебна власт