начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

възтановяване на собственост

Казуси за недвижими имоти

възтановяване на собственост

Мнениеот боби » 19 Юли 2005, 12:33

здравейте, имам следния казус които го бях написал преди тук във форума но явно не сте го прочели, та така.
през 2000 година се купува на търг сгради (без земята) продавач е предприятие приватизирано по масовата преватизация сградите са бунгала и полумасивни сгради, земята се оказва възтановена на частни лица като нива забележете в решението е написано нива за сроителство поземлена комисия смятам не би трябвало да възтановява там където има проведени мероприятия поне според закона е така сега същите тези частни лица си изкарват констативни нот.актове и търсят наем за земята влизаме в граждански спор и аз твърдя че не са собственици , въпроса е шансовете какви са , като се вземе предвид че практиката на вкс е на моя страна имал ли е някои подобен спор да иска да се отмени решение на поземлена комисия след 10 години след като е издадено
боби

Мнениеот lil » 25 Юли 2005, 22:43

Нямам никакъв опит в тази материя, но съм чувал за подобен случай в моя град - продавача беше РПК и в следващия момент се оказва, че само сградата е тяхна, я земята на общината - съдът отсъди в полза на купувачите и ликвидира голата собственост. А що се отнася до поземлените комисии - не ми се говори за тях - вие чувал ли сте да се издаде решение за собственост на имот на петима души, които са съсобственици и това е вписано в решението и там фигурира
само първото име на единия собственик, без ЕГН-и, без нищо! Пълен абсурд! Те все такива ги вършат.
lil
Младши потребител

Назад към Имотни казуси