начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нотариален акт, договор, и собственост на въздух

Казуси за недвижими имоти

Нотариален акт, договор, и собственост на въздух

Мнениеот Брани » 25 Юни 2005, 22:58

Нуждая се от вашата помощ, за да разбера какво точно означава да си собственик на цялото въздушно пространство над 2рия етаж във съсобствен имот?

По-рано дискутирах тази тема тук. Търся си правата, защото искам да правя преустройство на тавана и изменение на покрива. И по-рано споменах, че гл. архитект иска да дам и декларация-съгласие от съсобственика. Та тази тема вече беше дискутирана, но за съжаление не успях да направя нищо повече макар и консултациите ми с адвокат. Сега имам допълнителен въпрос:

В нотариалниа акт пише, че неразделна част от акта е частен договор между лицата. Още пише, че условията в този частен договор са в сила. В частният договор има точка, където изрично пише, че мога да надстроявам имота без съгласието на съсобственика. Гл. архитект обаче не иска да признае този договор, защото само е подписан от страните, но не и от нотариус.

Въпроса ми е: как да накарам гл. архитект да признае договора? Та в самия нот. акт пише, че този договор е в сила и е част от нотариалния акт. Как нещо може да е част от нот. акт, да е в сила, а да не се признава?

Благодаря ви за съветите.
Брани

Мнениеот тона » 28 Юни 2005, 17:16

вероятно не е спазена изискуемата от ЗУТ форма с този частен договор, затова :?
тона

Назад към Имотни казуси