начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Големи сметки на изповядан имот но без да е взето владението

Казуси за недвижими имоти

Големи сметки на изповядан имот но без да е взето владението

Мнениеот Илиян » 22 Юни 2005, 08:56

Здравейте,

преди 6 месеца купихме имот и го изповядахме със жилищен кредит, но получаваме владението след 10 дена. До сега има натрупани доста големи сметки за парно и имам усещането че собственика няма да ги заплати. Има ли начин да бъде заставен от съда да ги заплати? Мога ли аз да откажа да взема владението при тези обстоятелства? Какво става в такъв случай?

От полза ще ми бъде и ако ми кажете дали е записано някаде в закона, че когато се предава валадението, предния ползвател трябва да е платил всички сметки по ползването на имота

Благодаря Ви предварително!
Илиян

Мнениеот Сети » 22 Юни 2005, 10:52

Как да разбирам, още ли не сте влезли в жилището ? Та като има сметки за парно титуляр не сте Вие а праводателя Ви /продавача/ те ще търсят него а не Вас. За всеки случай уведомете топлофикация с писмо /искайте входящ номер/ от кога влизате във владение и че той дължи сметки за този и този месец и ако знаете новия му адрес го пишете.
Сети

Назад към Имотни казуси