начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

podqlba

Казуси за недвижими имоти

podqlba

Мнениеот stu » 31 Май 2005, 20:23

Zdraveite na vsi4ki !
6e se radvam da mi otgovorite na sledniqvapros?S majat mi sme vv proces na razvod i toi me zaplachi 4e ka6ata ni pridobita po vreme na braka 6e bade prodadena na ob6inski targ.Vazmojno li e da sa6estvuva izob6o takav variant?
stu

Re: podqlba

Мнениеот Luci » 31 Май 2005, 20:40

Възможен е и този вариант, ако е неподеляема - т.е. невъзможно е да се обособят две отделни жилища в нея, но преди да се стигне до този краен вариант доста други подробности трябва да бъдат уточнени. Консултирайте се с адвокат!

[%sig%]
Luci

Мнениеот stu » 31 Май 2005, 20:53

kato naprimer

[%sig%]
stu

Мнениеот hariman » 01 Юни 2005, 09:17

Зависи дали има деца от брака (непълнолетни). Може да се възложи на единия съпруг или да останете съсобственици и да има доброволна делба. Във всички случаи съпругът който получи къщата, ще трябва да доплати дела на другия съпруг, освен ако той не получи като компенсация друго имущество- вила например.
Ако не се разберат всеки от съпрузите може да поиска съдебна делба и тогава евентуално може да се стигне до публична продан на къщата на трето лице, но и тогава може да я запазите ако предложите цена, равна на този предложил най-вяисоката.
hariman
Потребител

Назад към Имотни казуси