начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

dogowor na susobstwenizi

Казуси за недвижими имоти

dogowor na susobstwenizi

Мнениеот kirilova » 30 Май 2005, 11:43

Zdraweite! Mojete li da mi pomognete s profisionalno mnenie: predstoi mi zakupuwane na jiliste w susobstwenost s moja priatel. Za momenta njamame skljuchen brak, a jiweem ot 3 godini zaedno. W jilisteto toi uchastwa s okolo 75% ot stoinostta, az ste platja samo purwonachalnata wnoska.
Nasheto sporasumenie e da naprawim dogowor mejdu nas 2-ta za towa, che az ste mu izplatja njakawa chast w idnite 5 godini. Mojat problem e, che toi ima sin ot predishen brak. Kakwo trjabwa da naprawja, kakwo trjabwa da se wpishe w tozi dogowor, taka che negowiat sin da njama nasledstweni prawa nad towa jiliste. I ako sinut mu njama takiwa prawa- koi trjabwa da se posochi kato naslednik na negowata chast?
Blagodarja predwaritelno!
kirilova

Re: dogowor na susobstwenizi

Мнениеот nik//// » 30 Май 2005, 12:00

Г-жо Кирилова, за Вашо нещастие няма такъв начин, че синът му да не е наследник.има така наречена "запазена част".единстеният начин е приятелят Ви да го купи на Вас - единствен собственик,ако толокова можете да го изработите.а аз ако бях на мястото на Вашият приятел и прочета това съобщение въобще нямаше да се зарадвам-още не съм Ви взел ,а вече мислите как ще умра и ще вземета дела на детето ми!!!!!
Успех!:)
nik////

Мнениеот Отговор » 30 Май 2005, 12:13

Първо не купувайте апартамент в съсобственост с независимо кого!

Второ синът на приятеля ви е негов наследник и разполага със запазена част от наследството на баща си... (Това обаче никак, ама никак не го пожелавам!)

Трето може да се ожените...

Четвърто може да го купи изцяло приятелят ви, или вие само...
Отговор

Мнениеот kirilova » 30 Май 2005, 12:17

Blagodarja Wi! I az se nadjawam toi da ne widi moeto suobstenie...:) No sum uchudena ot Washata reakziata kato profesionalist. Sasto da ne se zamisljam kakwo bi stanalo w sluchai na zlopoluka, w sluchai na razdjala... Ne e li towa ziwilizovania nachin za predwaritelno urejdane na wsaimootnoshenia? Zasto, nedia si boje, da se stiga do sudilista i omrazni otnoshenia? Primerno az se konsultirah s nemski kolegi ( rabotja w nemska firma) i te mi kazaha, che w Germania takiwa dogowori sa poweche ot obichaini i normalni...
kirilova

Мнениеот Отговор » 30 Май 2005, 12:21

Незнам как е в братска Германия, обаче в България неможе чрез договор да се лиши някого от наследство... Това е положението. Във всеки случай ако вие сте собственик на 50 % от жилището, то при наследяване синът ще наследи 50-те процента от собствеността на баща си и ако е един негов наследник ще станете съсобственици, после делба ... и т.н.
Отговор

Мнениеот nik//// » 30 Май 2005, 12:33

и в Германия неможе да се лиши някои от наследство чрез договор, ако визирате предбрачно споразумение-цивилизован, но нищожен акт в България.
а при положение ,че Той дава 75% от парите и реално най-малкото Ви кредетира безлихвено с 25% , да не кажа и подарява тези 25%,е малко грубичко г-жо Кирилова да мислите какво ще стане После.
ами После ще имате 25% от жилището повече отколкото сте платили!
nik////

Мнениеот kirilova » 30 Май 2005, 12:56

Jasno! a ako se ojenim predi da poluchim notarialen akt? Jilisteto ste se wodi li weche semeina sobstwenost, ako njakoi ot wnoskite za zakupuwane weche sa napraweni?
Chestno kazano, az njamam nisto protiv braka, no toi sled purwia si dosta stresirast razwod jawno se wuzstanowjawa dosta bawno... I braka kato akt mu njama weche tazi stoinost, kojato ima za men.
Wse pak mnogo sam Wi blagodarna za towa, che me suwetwate...
kirilova

Мнениеот Lora_D » 30 Май 2005, 13:49

каквото и да се направи няма да можете да лишите синът му от наследство, освен ако жилището не бъде купеуно само от Вас. Ако бъде купено и от двамата без да се сочат в нот. акт вашите дялове, то ще имате по половина , ако искате дяловете ви да съответстват на цената, която всеки ще плати, трябва да упоменете съотвените на сумата платена от вас идеални част. Може освен това приятелят ви да направи във ваша полза завещение, но то е оспоримо след смъртта му от неговите насленици със запазена част, в случая само сина. Можете да поискате приятелят ви да ви прехвърли неговия дял срещу издръжка и гледане, кото си запази пратото на полбзване до края на живота си
Lora_D

Назад към Имотни казуси