Нотариус Х изповядва сделка в която наред със съседния парцел е продаден и моя като "идентичен" с първия. Вярно моят със заповед на общината е образуван преди 7 г. от първия, праводателите ми не са били собственици, имам нот.акт, във владение съм несмущавано от никой, мога да се позова на изтекла кратка придобивна давност която не е прекъсвана. Не това е обаче важното. Не искам да водя дело, но имам основание да считам, че нот.акт с който е продаден и моя парцел е издаден при съществени закононарушения.
1. В пълномощното /продавача се представлява от пълномощник/ моят парцел не е упоменат.
2. Няма данъчна оценка за моя парцел, а само за другия.
3. ТСУ с един и същ номер са издали две скици по ЗРП, в първата моят не фигурира, във втората да и тя е приложена към акта. Интересното е че след това поисках скица за моя и ми я издадоха на мое име, та що за регистри за собственици се водят там, след като ту един ту друг получава скица, явно всеки.
4. Площта вписана в акта не отговаря на действителната.
Аз разполагам с иск по чл.431 ал.2, въпросът е обаче мога ли да сезирам прокуратурата на основание чл.431 ал.3 ГПК и да се иска отмяна на акта на изброените основания ?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:08 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продаден ми имота
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продаден ми имота
Мисля нямате основание да сезирате прокуратурата. Престъпление не е извършено. Отмяната на акта е възможна, трябва да водите дело. Очевидно е станала грешка. Ако все пак има някакъв умисъл от страна на страните и нотариуса, купувача не е станал собственик, защото не е придобил от собственик. Друго щеше да е, ако са фалшифицирали подписа ви. Предложете на нотариуса и страните да изготвят нотариален акт за поправка на нотариален акт, от което имат интерес както те/най-вече/, така и вие. Ако откажат, ще трябва да водите дело но ще ви заплатят всички разноски.
- Иван
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|