начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Продажба на ипотекиран апартамент

Казуси за недвижими имоти

Продажба на ипотекиран апартамент

Мнениеот Mindo2 » 30 Апр 2005, 09:24

Моля за съвет: искам да продам апартамент с тежест - ипотекиран преди година в Банка ДСК. Чух, че можело да се уговори да се плати със сумата от продажбата ипотеката. Но дали тези, които предлагат да купят апартамент с тежести, не търсят затруднени хора, за да им платят ниски цени. Какви проблеми може да има, има ли рутинни процедури за такива покупко-продажби? Моля за съвет! Предварително благодаря. И как ще се определи облагаемият доход - аз съм платил при покупката само част от цената, другата е покрита с ипотечен заем, още неизплатен. Апартаментът ми е голям, в ШЦ на Пловдив, и цената му се повиши неимоверно много за 1 година - с около 14000 евро (защото го купих евтино). Сега искам да го продавам не за печалба, а защото ще търся жилище на нисък етаж за болни близки с трудности в придвижването, но искам да се възползвам от повишението на цените и да го продам на добрата цена, която наистина има. В основното жилище, каквото е апартаментът, не съм живял 3 години, така че ще плащам сериозен данък. Може би има и други страни въпросът, на които не съм обърнал внимание
Mindo2

Re: Продажба на ипотекиран апартамент

Мнениеот Галина » 30 Апр 2005, 17:59

За съжаление не ти определяш условията! Ако случайно някой се яви,за да купи имот с тежест,то не си мисли,че ще получиш действителната му цена.Все пак човекът трябва да плати и на кредитора. И не е ли по-добре да си плащаш сумите по заема,отколкото да продаваш имота? Обърни се към колега адвокат,който най-добре ще ти помогне.
Галина

Мнениеот Mindo2 » 30 Апр 2005, 19:31

Уважаема Галина, благодаря, че намери време да ми помогнеш с мнение. Мислех си, че мога аз да платя на кредитора с парите, които получа като една по-голяма предплата при предварителния договор, във времето между предварителния договор и нотариалния акт, и да продам на купувача вече свободен от тежести апартамент. Ще потърся адвокат. Благодаря още веднъж.
Mindo2

Мнениеот Галина » 01 Май 2005, 11:45

Не съм убедена,че купувачът ще е съгласен на този вариант.Действително следва да обсъдите казуса с адвокат. Убедена съм че ще намерите вярното решение.И накрая-ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО! УСПЕХ !
Галина

Мнениеот николай » 01 Май 2005, 12:01

какъв е апартамента , на кой етаж е , обявен ли е от съдия изпълнител , колко пари му търсиш , на кой еташ за колко пари става въпрос
николай

Мнениеот Mindo2 » 01 Май 2005, 16:24

98 кв.м. апартамент, монолит (поне така е по документи) от 1981 г., ШЦ на Пловдив (на две спирки от Тунела), 8 етаж, таванска стая на следващия етаж 8 кв. м. - тухла, с блиндирана врата; 3 спални, голям хол, 2 тераси, 2 коридора, баня с тоалетна и отделно още една тоалетна, малка кухня; телефон; изглед към Стария Пловдив, вижда се "Тримонциум", асансьорът работи, основен ремонт на половината от апартамента миналата есен, останалата част ще ремонтирам преди продажбата. Не съм закъсал с изплащането, а ще купувам друг по-малък апартамент с пари отдругаде (ако не се обърка нещо) и този остава излишен. Ако първо платя ипотеката на този апартамент с другите пари, не знам кога ще продам този и кога ще мога да купя малкия апартамент, който ще ми стане основно жилище. Не е обявен от съдия-изпълнител. Като гледам на какви цени е предлагането, мисля за около 38000 евро, но не съм окончателно ориентиран за разумната цена.
Mindo2

Мнениеот Peter Dimitrov » 04 Май 2005, 10:47

Моят съвет е да се обърнеш към агенция за недвижими имоти. Препоръчвам ти Адрес. Те имат опит с подобни случаи и че ти дадат професионална консултация.
Peter Dimitrov

Мнениеот han_solo » 04 Май 2005, 10:56

Nameri kade da go prati6. Ti da ne raboti6 tam. Moiat suvet e to4no tam da ne hodi!!!
han_solo

Мнениеот Mindo2 » 04 Май 2005, 14:30

Благодаря, но какъв е в случая рискът с "Адрес" (че точно там щях да ходя)?
Mindo2

Мнениеот м л а д е ж а » 09 Май 2005, 07:56

Ще те минат и ще ти продадът апартамента .........кажи за 36 000 еур съгласен ли си ??? КУПУВАМ.
м л а д е ж а

Мнениеот слави » 09 Май 2005, 12:14

Много надуват цените и лъжат както продавачите, така и купувачите... патил съм :-)
слави

Мнениеот гений75 » 09 Май 2005, 16:29

Младеж , ти ли си бе? Нов ли си или си стария Младеж ?
гений75

Назад към Имотни казуси