начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

nasledqwane

Казуси за недвижими имоти

nasledqwane

Мнениеот nafets » 27 Апр 2005, 08:40

Здравейте.
От Бургас съм и се нуждая от помощ.Пиша това от името на баща ми.
Скоро, по доста интересен начин от съвсем чужди/ не държавни служители от съответното , свързано със случая ведомство/ хора ми съобщиха,че от преди седем години съм наследил жилище в Пловдив, оставено от племенницата, на дядоми ми,дъщеря на сестраму.Отидохме да извадим удостоверение за наследници, но от Пловдив ми дадоха само данни за живялите там.Полутахме се из други те градове и събрахме и другите данни, от който се разбра, че само баща ми е останал сега жив,другите са починали без наследници.Едната от сестрите на бащата на племеницата е починала 70-та година /преди племенницата си/, като има син , който също е починал 2004г..Той от своя страна има двама сина.Другите брат и сестра на бащата също са починали и не са оставили наследници.
Питаме,защо никой не ни уведоми за смъртта на родственичката ни, какви права и кой от наследниците имат право над това наследство, което е останало, след като починала та е погребана по служебен път. Проведено е разследване за смъртта и апартамента е запечатан вече седма година, като документи и други такива са прибрани в касата на общината, за което ви казах как научихме.За нас е сложно да го обясним, но ако някой се наеме да ни помогне, ще му бъде предоставена документация и по-подробни данни.
nafets
Нов потребител

Re: nasledqwane

Мнениеот idler » 27 Апр 2005, 09:53

nafets
Наистина трябва да се консултираш с адвокат ! Така както разбирам имота е в Пловдив . Имам офис там ,но има и други колеги .
Ако решиш пиши на mm72gg@gbg.bg и си остави телефонния номер .
Ако ли не Успех!
idler

Re: nasledqwane

Мнениеот Бо » 27 Апр 2005, 17:18

Никой от общината не е длъжен да те уведомява, че си наследник. Това е положението, ще си търсиш сам интереса. Удостоверението за наследници се издава по местожителството на починалия и то , само ако наследник поиска да бъде издадено такова.
Бо

Назад към Имотни казуси