- Дата и час: 24 Ное 2024, 14:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
покупка по данъчна оценка
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
покупка по данъчна оценка
как мога да извърша покупка по данъчна оценка, но да съм сигурен, че при евентуална евикция ще си получа реалната продажна цена?
- адв.
Re: покупка по данъчна оценка
С клауза в нотариалния акт: Двете страни се договарят, че при евентуално съдебно отстраняване /евикция/ продавачът ________ дължи на купувача ___________ връщане на продажната цена от ___________ плюс неустойка в размер _____________ .
- bona fide
Благодаря за отговора.
При тази схема ме притеснява възможността да се иска намаляване на неустойката като прекомерна, защото в моя случаи оценката е 4 пъти по-ниска от реалната цена, затова смятам продавачът да завери декларация, в смисъл : " сумата, която съм получил за имота е в размер..../реалната цена/" , но ако използвам тази д- я като доказателство за полученото по нот. акт, то какво ще кажат данъчните по въпроса...?
При тази схема ме притеснява възможността да се иска намаляване на неустойката като прекомерна, защото в моя случаи оценката е 4 пъти по-ниска от реалната цена, затова смятам продавачът да завери декларация, в смисъл : " сумата, която съм получил за имота е в размер..../реалната цена/" , но ако използвам тази д- я като доказателство за полученото по нот. акт, то какво ще кажат данъчните по въпроса...?
- адв.
Намалете съотношението на цените. Ако прецените последиците от евикцията- евентуално дължимите вреди и пропуснати ползи и т.н., просто вземете калкулатора. А клауза в НА, в която да се говори за реална цена е абсурд. Клауза за обезщетение за вреди - да!
- Be you
Здравеите,
Бихте ли ми радяснили какво представлява обратния документ
БЛАГОДАРЯ
Бихте ли ми радяснили какво представлява обратния документ
БЛАГОДАРЯ
- иван бонев
Не си създавайте излишни притеснения, минете покупката на реалната цена. Не са толкова страшни таксите.
- Bona
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|