Случаят ми е малко сложен ,реших да си купя жилище чрез кредит ,но при предварителния договор(при започването на неговото сключване) се оказа ,че предишния собственик го е закупил преди 2г. ,а по закон за да се отпусне кредит трябва да са се минали 3г. За това ,за да може да се сключи сделката трябваше да напишем като продажна цена данъчната оценка на апартамента ,а не реалната и съответно баката да отпусне на собственика стойността на данъчната цена на апартамента ,а на мен (аз кандидатствах за кредит за покупка и ремонт ,за да ми отпуснат почти цялата сума ,а не сам 80 % от нея) остатъка ,които да дам след това на собственика( бях проверил банката ,от която трябваше да тегля кредита,тя била отпускала преди така кредити).
НО се оказа , че сами одобрили почти тази сума която исках ,но не в евро ,а в левове т.е. в крайна сметка аз сам сключил предварителен договор за покупко-продажба на апартамент с определен краен срок ,при който не спазването му аз губя капарото си в размер 10% от стойността на апартамента и неустойка на агенцията ми за не сключване на сделката ,и в същото време имам само половината пари за апартамента.
Не знам ,кой е виновен за това смешно отпускане на кредит ,при подаването ли нещо е объркано просто не знам, дохода ,които сам доказал е 600лв. от банката след това ми казват ,че за да получа желаната сума трябва да имам над 1000 лв. доход ,малко ми е странно всеки ,ли които кандидатства за кредит доказва над 1000лв. доход ,като се има бума на закупуване на жилища и средната работна заплата това малко ме съмнява (заема ,които искам е 37000 евро).
Веднага подадох документи в друга банка , но там вече излиза ,че не мога да получа кредит тъй като не отпускат по данъчна оценка ,а договора които съм направил се базира точно на това ,защото го сключвам направо със собствениците и не мога да изпълня по друг начин законовите изисквания освен по-горе описаният. То може ,но трябва да развалям предварителния договор и да се дарява апартамента на друг ,но вече ми тече срока ,в който трябва да се извърши покупко-продажбата и просто не знам какво може да се направи.
- Дата и час: 01 Дек 2024, 00:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Жилищно кредитиране
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Жилищно кредитиране
Здравейте, предварителният договор може да се анексира с последващи анекси, които до променят всяка една част оо уговорените по него условия - цена , срок за изплащане окончателно на цялата ценя. Така че сключете с продавачите анекс, с който променете предварителния договор в частта му на цена - впишете действителната цена, която банката би кредитирала с оглед Вашите доходи и стойността на жилището по експертна оценка от приет от Банката оцинител.Всяка Банка има списък от оценители , които изготвят оценки на нед.имоти, които кредитира, по данъчна оценка се кредитират само имоти, когато кредитът е малък 10-15 000 лева.
Няма изискване за срок в който може да се отпусне кредит по отношение на закупуването на имот - този 3 годишен срок, който цитирате. Извинете за категори
чността в твърдението ми, но съм запозната с материята ми, тъй като това е работата ми.
Анексирайте /предоговорете с продавачите чрез подписването на Анекс към предварителния договор/ предварителния договор в частта за крайния срок на изплащане на цялата цена и в частта на цената, като впишите срок и цена , договорена с банка с оглед нейната политика на кредитиране - тоест съобразете се с това колко процента от продажната цена / определена по експертна оценка/ банката кредитира.
И сменете Банката - задължително проверете възможностите в няколко банки!
Поздрави
Няма изискване за срок в който може да се отпусне кредит по отношение на закупуването на имот - този 3 годишен срок, който цитирате. Извинете за категори
чността в твърдението ми, но съм запозната с материята ми, тъй като това е работата ми.
Анексирайте /предоговорете с продавачите чрез подписването на Анекс към предварителния договор/ предварителния договор в частта за крайния срок на изплащане на цялата цена и в частта на цената, като впишите срок и цена , договорена с банка с оглед нейната политика на кредитиране - тоест съобразете се с това колко процента от продажната цена / определена по експертна оценка/ банката кредитира.
И сменете Банката - задължително проверете възможностите в няколко банки!
Поздрави
- ioni-boni
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|