Здравейте искам да продам един имот. Обявих го в две агеннци и от едната ми казват, че имало проблем с неуредени регулационни сметки и трябва да го отстраня, а от другата казват, че това не било никакав проблем. Цитирам акта: Дворно място, представляващо парцел ..................... в кв. ..............., по плана на с. ..................................., регулиран от 2180 кв.м. със собствено място от 1886 кв.м., при граници......................
Моля кажете ми има ли проблем наистина и ако има какво трябва да направя за да мога да продам имота и то с по-малката площ, защото другото явно ни е отредено без да знаем и аз не го притежавам. Благодаря ви много, разчитам на вашата помощ.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проблем с нотариален акт
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Проблем с нотариален акт
В момента имотът Ви просто е с по-малката площ и можете в този вид да го продадете, защото неприложената регулация е с отпаднало вече действие съгласно ЗУТ. За да станете собственик на имота с по-голямата площ-тази на бившия парцел, трябва да сключите сделка с реална част за тази част с нейния собственик-частно лице или общината и едва тогава да го продадете.Но това не е проблем, както са ви казали. Просто страните трябва да са наясно с каква квадратура е имотът, предмет на сделката им.
- Lora-D
Не би трябвало да има проблем за продажбата на имот с неуредени регулационни сметки. Но ... зависи от нотариуса. Мой сродник закупи имот с неуредени регулационни сметки. Но същия имот същия нотариус отказа да го приме като обезпечение по банков кредит именно заради неуредените регулационни сметки.
- лунатик
Казаното от Lora-D е вярно.
Виж и темата: "Неуредени регулационни граници".
Виж и темата: "Неуредени регулационни граници".
-
scribtor - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|