начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит по вр

Казуси за недвижими имоти

Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит по вр

Мнениеот dyody » 08 Мар 2005, 21:31

Спешно трябва да придвижа следния въпрос, моля за помощ!
Продавам собствена ливада, уреждам да бъде продадена заедно с нея и ливадата на съседа (живее в друг град) и трябва да му пиша какви документи да ми изпрати. Разговарях днес с адвокат, но забравих да питам за някои неща.
Адвокатът ми каза, че съседът ми трябва да изпрати:
1.Нотариално заверено пълномощно за прподажба от него и съпругата му, тъй като имотът е придобит по време на брака (възстановена на съседа ми земеделска земя с решение на поземлената комисия съгласно ЗСПЗЗ и последващ нотариален акт на негово име от 1997 г., женен е от 1992 г.).
2.Съответните 2 декларации от името на продавача, нотариално заверени (нотариусът знаел какви, а и аз се досещам какви).
3.Оригинала на нотариалния акт.
Това, което забравих да питам, е: трябва ли и съпругата му да ми изпрати от свое име нотариално заверени двете декларации - за липса на задължения и за семейно и гражданско състояние, след като и тя участва в пълномощното като упълномощител, макар да не е на нейно име нотариалният акт и да не е продавач, а само съпруга на продавача?
Моля за мнение, предварително благодаря!
dyody

Re: Декларации от съпругата на продавача на имот, придобит п

Мнениеот Petranka » 08 Мар 2005, 23:31

За всеки случай и съпругата да изпрати декларации.
Petranka

Назад към Имотни казуси