начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Казуси за недвижими имоти

Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Мнениеот Method » 24 Дек 2004, 21:17

Здравейте имам следния проблем:
Искам да купя автомобил, но е внесен 2002 г. и изобщо не е регистриран в данъчното. Проблемът е, че за да го прехвърля при нотариус, в КАТ и в данъчното ще ми искат квитанция за платен данък. Собственикът иска да ми уреди документите в КАТ и да платя колата след като вече е на мое име. Ако успее да направи това ще мога ли след това да си я регистрирам при данъчните на мое име или ще имам проблеми.
Има ли друг вариант? Ако собственикът отиде в данъчното и сега я прехвърли на негово име трябва да плати данъка за 2002, 2003 и 2004 г. което е над 450 лв без лихвите и не включва глобата, че се е просрочил законния срок от 2 месеца...което не го устройва.....въпреки че сам си е виновен
Възможно ли е по някакъв начин да пише, че я е придобил сега и да плати данъка за 2004 само? или има ли друг вариант???

Мерси предварително!
Весели празници...
Method

Re: Автомобил който не е регистриран в данъчното...

Мнениеот driver » 25 Дек 2004, 12:22

Не я купувай докато не се изчистят документите, че могат невинен да те карат да тичаш тук и там. При това и закона сменяха скоро, па го отменяха след 6 месеца - и в Народно събрание, и при данъчни, и при нотариуси има само една дума - хаос. И тоя как е карал 3 години без платен данък не знам, глобата от данъчните ще му е още 450 поне. Не се бутай там невинен братче, че нито това че си прав, нито че в БГ имало съдебна система ще ти помогне. Коли на пазара - бол, за какво ти е тая.
driver

Мнениеот Method » 26 Дек 2004, 00:47

Да, но колата си заслужава и ми харесва.
Какъв е варианта да я купя без да имам ядове? Да отиде в данъчното и да плати всички глоби и данъци, което едва ли ше иска...
Method

При наследство на автомобил от инвалид плаща ли се мито

Мнениеот nikolaiiiii » 27 Дек 2004, 19:59

Здравейте,

автомобилът е закупен точно една година преди да почине вапросния инвалид.
1. Трябвя ли да се плаща мито или можи да не са плаща?
2. Ако наследниците се откажат от автомобила в полза на техния син /наследник /плаща ли се мито?

Merry Christmas & Happy New Year
nikolaiiiii

Мнениеот Gosho » 27 Дек 2004, 21:45

Method,

kolata si zaslujava (kakto vie kazvate) imenno zashtoto ima problemi s danachnite! Inache cenata i 100% shte bude pazarna (che i otgore!). Pomislete dobre dali si zaslujava riska, zashtoto:
1) iziskvaite prodavachut da si svurshi rabotata i togava komentiraite dogovora, prodajbata, cenata i dr. usloviq;
2) ne zabraviaite che na nashite geografski shirini chovek, koito kara kola, bez da plashta danuk za neia v produljenie na 3 godini, ne e sluchaen grajdanin! Da ne se sluchi posle che kolata "izchezne" ot parkinga pred vas i poluchite obajdane za otkup... Tova preduprejdenie vi go otpraviam nai-seriozno. Obmislete variantite i ne zabraviaite angliiskata pogovorka: "Ne sum tolkova bogat, che da si kupuvam evtini raboti"

Uspeh
Gosho

Назад към Имотни казуси