начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Проверка за имот?

Казуси за недвижими имоти

Проверка за имот?

Мнениеот pascheva » 26 Май 2003, 18:11

Zdr vsichki na tozi hubav sait nujdaq se ot vasheto mnenie!!!!
Naskoro kupuh 5o kv.m jiliste i moq poznata koqto imashe agneciq za nedvijimi imoti mi q nameri i sled prikluchavane na sdelkata stariqt notariqlen akt (na starite veche sobstvenici)ostana v neq uj da go pribere v chantata si sashtoto az ne razpolagah s takava.not.akt ostana 2-4 dni v neq.
VAPROSAT MI E:
Vazmojno li e tq prez tova vreme da e prodala imota na drugi hora i az kak moga da razbera tova.Moga li da napravq proverka nqkade za da sam sigurna che VSE OSTE jilisteto e moe?
Malko stranen vapros no tova ne mi dava mira!!!
BLAGODARQ VI!!!!!!!!!!!!!!!
pascheva

Re: proverka

Мнениеот bgjurist » 26 Май 2003, 18:33

Можете да проверите в Службата по вписванията към съответния РС. Не се безпокойте относно "разбирането", дали го е продала на друг - ако е така, ще разберете и без да правите каквито и да са проверки!
bgjurist
Потребител

Мнениеот juris » 26 Май 2003, 23:43

Теоретично е възможно,въпреки че аз изобщо не го вярвам и не считам,че си струва да си разваляте съня с подобни опасения.Може да направите справка по трите имена и ЕГН на лицето,което Ви е продало апартамента и ако всичко е наред ще следва да Ви дадат номер на вписване на Вашия нотариален акт в съда и ще Ви го покажат,подреден в книгата на вписаните нотариални актове.
Не си струва да си разваляте съня,тъй като и да бяхте взели нотариалния акт,сделка може да се сключи преди вписването на новия акт за продажба и със заверен препис от стария,който всеки може да вземе от съда.Едва ли обаче има смисъл да се прави продажба след Вашата,тъй като нотариалният Ви акт е бил изпратен за вписване в съда и дори и да приемем,че някой е хукнал да сключва друга сделка,Вашата следва да е била вписана по-напред във времето.
juris
Младши потребител

Мнениеот pascheva » 12 Юни 2003, 12:53

Blagodarq vi mnogo che mi okazahte pomosht!
aZ otidoh v slujbata po vpisvaniq i mi kazaha che az sam sobstvenika.vajmojno li e po kasno da se prodade tova jiliste pri polojenie che veche not. aktove i stariq i noviqt sa u men?
Bladogarq vi mnogo!
pascheva

Назад към Имотни казуси