Здравейте, не много отдавна се сдобих с УПИ. В момента съм на етап виза за проектиране. Искам да попитам какво друго ми е нужно, преди изготвянето на проекта за къща, която искам? Трябва ли да направя предварителни договори за ток и вода? Трябва ли ми геодезическо заснемане? Какви са документите, които ми трябват, преди да се направи проекта?
Също така да попитам, за поставяне на готова къща, без плоча, върху трамбован терен или бетонни блокчета, нужно ли ми е разрешение за строеж или нещо по-различно се прави в този случай? Къщата ще си се използва като къща, с ток, вода и всички нужни удобства.
Още нещо, което искам да знам - има ''бараки'' за инструменти, изцяло изработени от дърво, които се предлагат онлайн, за такава постройка разбрах че не ми е нужно разрешение, защото е категория 6? Това така ли е? А мога ли да си пригодя отвърте бараката, че да може да се използва като вила? Имам предвид да си направя изолация отвътре, да си прокарам вода и т.н.? Това законно ли ще е? Колко голяма може да бъде тази барака, за оранжерии пишеше, че до 200 кв.м е позволено? А ако бараката е цели 30 кв.м? и е висока 5 метра?
От скоро се занимавам с тези неща и не са ми ясни доста неща, преди закупуването на парцела пак имах някои въпроси и писах тук и ми беше помогнато, затова реших отново да задам въпросите си тук.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 23:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпроси - преокт за къща
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въпроси - преокт за къща
Здравейте.
Много въпроси задавате, като една част са излишни.
Казвате
това какво означава - имате виза или тепърва ще вадите?
Ако е второто, прочетете тук - Издаване на виза за проектиране
Да, ще трябва, защото това е строеж 5-а категория.
Да, защото попада в хипотезата на
Но топлоизолирана барака с вода (и канал) - дали ще е лека? За площта няма дефиниран размер, но височина 5 метра е доста.
Много въпроси задавате, като една част са излишни.
Казвате
yorfen написа:В момента съм на етап виза за проектиране.
това какво означава - имате виза или тепърва ще вадите?
Ако е второто, прочетете тук - Издаване на виза за проектиране
Образци на документи- Заявление за издаване на скица-виза за проектиране по чл. 140 от ЗУТ
- ПРИЛОЖЕНИЕ № 1 по чл. 140а, ал. 1 от ЗУТ за предоставяне на изходни данни, необходими за проектиране и за присъединяване към водоснабдителната и/или канализационна мрежа
- ПРИЛОЖЕНИЕ № 2 по чл. 140а, ал. 1 от ЗУТ за предоставяне на изходни данни, необходими за проектиране и за присъединяване на клиенти на електрическа енергия към преносната или към разпределителните електрически мрежи
- ПРИЛОЖЕНИЕ № 3 по чл. 140а, ал. 1 от ЗУТ за предоставяне на изходни данни, необходими за проектиране и за присъединяване към газопреносната или към газоразпределителната мрежи
- ПРИЛОЖЕНИЕ № 4 по чл. 140а, ал. 1 от ЗУТ за предоставяне на изходни данни, необходими за проектиране и за присъединяване към топлопреносната мрежа
yorfen написа:Също така да попитам, за поставяне на готова къща, без плоча, върху трамбован терен или бетонни блокчета, нужно ли ми е разрешение за строеж или нещо по-различно се прави в този случай?
Да, ще трябва, защото това е строеж 5-а категория.
yorfen написа:Още нещо, което искам да знам - има ''бараки'' за инструменти, изцяло изработени от дърво, които се предлагат онлайн, за такава постройка разбрах че не ми е нужно разрешение, защото е категория 6? Това така ли е?
Да, защото попада в хипотезата на
Чл. 151. (1) Не се изисква разрешение за строеж за:
3. оранжерии с площ до 200 кв. м, леки постройки за отоплителни материали и инвентар, кладенци, чешми, водоплътни изгребни ями и временни тоалетни;
Но топлоизолирана барака с вода (и канал) - дали ще е лека? За площта няма дефиниран размер, но височина 5 метра е доста.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|