начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

лихво точки

Казуси за недвижими имоти

лихво точки

Мнениеот Karadzhova » 15 Апр 2005, 22:05

Благодаря ви не ми е ясно след като эакупя дялът на маика ми мога ли да полэвам компенсация на лихво точките ,а също така ако не го эакупя може ли с половин дял от гарсонерата да полэвам компенсация ? Жилищно спестовния влог е на мое име от 1994г.Сега подавам документи за включване в спсаците кам общината искат в наториалния акт да е вписано че ползвам жипищно спестовен влог.Когато се включихме в жилищно строителна кооперация от общината ми дадоха 6 гупа и не ползвахме компенсациялНе зная как да постъпя за да се впише в ноториалния акт че ползвам жилищно слестовен влог?
Karadzhova

Re: лихво точки

Мнениеот mery73 » 16 Апр 2005, 00:16

за да ползавате право на компенсация трябва да сте включена в списъците на съответната община. Ако не сте включена а смятате че отговаряте на условията за това ,можете да обжалвате по реда на ЗАП.Списъците се обявават публично. Не губете време и не чакайте крайния срок, още повече ,че всяка община определя различен във времето срок за подаване на необхидимите документи. Ако сте включена в списъка и желаете за да закупите жилище и ползвате компенсация ,то трябва да отговаряте на условията по чл.2 от ЗУЖВГМЖСВ.
Правилно са Ви казали че за да ползвате компенсация ,задължително в нотариалният акт следва да е отразено че покупката се осъществява по реда на ЗУЖВГМЖСВ - параграф 16 ал.1 от Правилника ..т.е. да уведомите нотариуса че сделката се осещаствява по този закон.
mery73

Назад към Имотни казуси