начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

много препродажби на апартаменти

Казуси за недвижими имоти

много препродажби на апартаменти

Мнениеот law5858 » 19 Авг 2009, 15:04

Здравейте, баба ми има няколко апартамента.
Измамници са й продали няколко апартамента с фалшиви НА. Имам информация ,че апартаментите са препродавани много пъти.
Ако все още не са извадени "обстоятелствени проверки" от нотариус, може ли баба ми да си ги върне?
law5858
Младши потребител

Re: много препродажби на апартаменти

Мнениеот Гост. » 19 Авг 2009, 15:50

Не е нужно нищо да прави роднината ви по права линия. Нещата ще се оправят и без нейната намеса. Не е нужна консултация с адвокат, не е нужно дори да сезирате държавното обвинение с някаква си жалба.
Препоръчвам да си живее спокойно старините. Няма да има проблеми.

п.п. така дали е ок.

Пропуснах- няма да имате нужда да водите и съдебни дела. Разбира се.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Авг 2009, 16:42

Доколкото познавам работата на държавното обвинение, тоест, прокуратурата, съвсем няма да е лесно да се върнат нещата.

А възможно е и да са накарали бабата да се подписва над празни листове, за пълномощни, разписки и т.н.

Доста внимателно се пипа в такива случаи - защото измамниците владеят различни хватки.

А и стандартният отговор на прокуратурата е - типични граждански отношения, оправяйте с в съдебно дело.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Авг 2009, 19:56

Колега, не сте наясно. :wink:
Прокуратурата връща всичко отнето- от часовниците до ... пари. Но не бива да и се пречи, като я задръствате с работа от рода на имоти, неистински документи, разписки и прочие.
Няма да образуват дори и предварителна проверка( според мен дознание), няма да разпитват никого, няма да има санкционирани. Пък това измамата( няма да е изобщо по реда на раздел 4) изобщо не е престъпно деяние от текст на НК.

:mrgreen: така ок. ли е? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 19 Авг 2009, 20:06

Сигурно си превишавам ангелите, но според мен - прокуратурата не е ефективна и т.н.

Но аз си отговарям само за моя хонорар.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Авг 2009, 20:14

Е, и аз от тази позиция съдя. Последната година преобладаващо хонорарите са ми все от таквиз красоти( като се замисля, от как тръгна новото НПК- то и от тогава са ми делата с такъв предмет). И ми плащат от прокуратурата. :P :lol:
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси